Drie Alkmaarse restaurants in Lekker 500

Algemeen
Drie Alkmaarse restaurants in Lekker 500
Drie Alkmaarse restaurants in Lekker 500 (Foto: Pixabay)

ALKMAAR - Wie van lekker eten houdt kan zeker in Alkmaar terecht, want in de woensdag 28 oktober gepresenteerde Lekker 500 staan drie Alkmaar restaurants. Fernando’s was vorig jaar een nieuwkomer en blijft in de lijst van de lekkerste 500 restaurants van Nederland. ‘t Stokpaardje en Rue de la Plume zijn de andere twee restaurants die in de culinaire lijst staan.  

Lekker500 is dé restaurantgids van Nederland waar smulpapen elk jaar naar uitkijken. De Alkmaarse restaurants vallen buiten de top 100 en krijgen daarom geen notering. Over Fernado’s schrijft Lekker 500 onder meer: ‘De gerechten zijn verrassend en hoog op smaak’, over ‘t Stokpaardje: ‘Sympathiek restaurant waar je een avond echt uit eten gaat’ en Rue de la Plume: ‘De bediening is uiterst prettig in de omgang en gasten waarderen dit’.

De restaurantgids Lekker500 verschijnt elk jaar, waarin de honderd beste restaurants een plekje krijgen in de Top 100. In de regio Alkmaar vind je Merlet in Schoorl op plaats 40 en Apicius in Bakkum op plek 71.