Pareltjes scoren bij KOOK

Algemeen
Pareltjes scoren bij KOOK.
Pareltjes scoren bij KOOK. (Foto: archief Rodi Media)

ALKMAAR - Op zoek naar pareltjes voor weinig geld? KOOK opent zaterdag 7 augustus weer haar deuren van 10.00 tot 15.00 uur in het pand aan de Zijperstraat 36A . De opbrengst wordt gebruikt om ontwikkelingsprojecten in de Derde Wereld te financieren.

Zaterdag 7 augustus van 10.00 tot 15.00 uur

In de maand augustus helpt KOOK bij de afbouw van een leercentrum in Kinkole, een rurale buitenwijk van Kinshasa, Kenia. Kinkole is één van de armste wijken van Kinshasa. Er is sprake van structurele armoede en veel mensen zullen hier nooit uitkomen zonder hulp van buitenaf. Er wonen hier veel alleenstaande moeders met jonge kinderen en ook veel vluchtelingen uit oorlogsgebieden in Congo. Veel mensen hebben posttraumatische stressstoornissen. Naast Ebola en Mazelen heeft Covid-19 het land ook bereikt, armoede neemt alleen maar toe. 

Met dit project wil men bereiken dat er een goed gemeubileerd leercentrum tot stand komt, waarin de kinderen/jongeren op een goede manier hun huiswerk, onder begeleiding, kunnen maken en waarin een bibliotheek is. Ook willen ze in de zaal kleuters gaan voorbereiden op het basisonderwijs. Het uiteindelijke doel is dat de kinderen zich beter en breder gaan ontwikkelen en hierdoor een betere toekomst kunnen opbouwen. 

Bruikbare spullen over? Lever ze in bij het Kook-pand aan het Zijperstraat 36A, op maandag en woensdag van 10.00 tot 15.00 uur. Spullen laten ophalen kan ook, bel 072 - 5117891.