Gratis cursus voor inzicht in geldzaken

Algemeen
Beter leren omgaan met geld door bijvoorbeeld te letten op aanbiedingen.
Beter leren omgaan met geld door bijvoorbeeld te letten op aanbiedingen. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De cursus ‘Voor ’t Zelfde Geld’ start donderdag 16 september bij het Leger des Heils in Alkmaar. De gratis cursus is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard (Taalhuis) en Leger des Heils Alkmaar en geeft deelnemers inzicht in geldzaken. 

Cursisten leren onder meer hun administratie op orde te krijgen. De cursus bestaat uit zes dagdelen en wordt gegeven op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.  Je ziet wat je aan geld ontvangt en hoeveel je uitgeeft. Je leert een kasboek bijhouden. Je kunt je eigen administratie op orde brengen. Je weet hoe je de post kan opruimen. Je bespaart geld door op aanbiedingen te letten. Elke les is er ook aandacht voor rekenen.

Cursusboek en begeleiding
Het cursusboek ‘Voor ’t Zelfde Geld’ is geschreven in makkelijk Nederlands. De cursus is geschikt voor mensen die Nederlands als moedertaal hebben, maar ook voor anderstaligen die het Nederlands mondeling goed beheersen.

Aanmelden kan via 072 – 5616020 of mail mdv.alkmaar@legerdesheils.nl. De cursus wordt gegeven aan Burgpoelwaard 2 in Alkmaar. Meer informatie op www.bibliotheekkennemerwaard.nl.