Wij geven tips voor surprises die (bijna) niet kunnen mislukken.
Wij geven tips voor surprises die (bijna) niet kunnen mislukken. (Foto: Adobe Stock)
Rodi Tips

Last-minute Sint surprises

3 dec, 14:38 Algemeen

Leuk hoor, een surprise maken. Maar als je weinig tijd en inspiratie hebt is het alsnog knap lastig. Wij geven tips voor surprises die (bijna) niet kunnen mislukken!

Maak je een surprise voor een dierenliefhebber, dan knutsel je gewoon zijn of haar lievelingsdier in elkaar. Neem een grotere en kleinere kartonnen doos (voor het lijf en de kop), waarbij de laatste half op de grote doos komt te liggen. Verpak, verf of spuit de dozen in de juiste kleur. Wil je het eenvoudig houden, dan hoef je het dier alleen nog maar van oren, mond, ogen en haren of veren te voorzien. Wees hierbij creatief met materialen! Heb je iets meer tijd, dan kun je van wc-rollen pootjes erbij maken.

Wereldbeker

Heb je het lootje van een sportfan getrokken? Maak dan een award of wereldbeker. Een kartonnen doos van bescheiden formaat dient als ‘standaard’. Hierop plaats je een sportattribuut. Denk aan een bal, voetbalschoen of tafeltennisbatje. Belangrijk is dat je het attribuut ‘veilig’ op je doos kan bevestigen, bijvoorbeeld met wc-rollen of kurken. Daarna mag je het attribuut goud of zilver verven/spuiten en er een leuke tekst op plakken. Overigens kan zo’n trofee ook gegeven worden aan de ‘beste’ koffiedrinker, truienbreier of schilder!

Voor fanatieke (thuis)bakkers, koks en zoetekauwen kun je met een paar dozen van verschillende groottes een mooie taart met meerdere lagen maken. Pak ze in met gekleurd papier of folie, versier ze met (crèpe)papier, stickers, lintjes of bijvoorbeeld plastic figuurtjes (fruit, bloemen). Vergeet er niet wat strooigoed op te leggen!

Lipstick voor de dames

Voor een vrouw die er altijd goed verzorgd uitziet maak je een lippenstift. Neem een keukenrol en knip de bovenkant schuin af. Beplak het onderste deel met wit papier (dit wordt de houder) en maak het bovenste deel de kleur die je wil (rood!). Het mooiste is om in het midden nog een klein dun zwart lijntje te plakken, zodat de splitsing nog duidelijker is! Vergeet niet de onder- en bovenkant af te dekken! Print een logo of merk uit en plak deze op de lipstick voor de finishing touch. 

Wil je een surprise maken voor een bierliefhebber of iemand die graag uitgaat, doe hem of haar dan een thuistap of beertender cadeau. Verpak een grote kartonnen doos, waar aan de voorkant een deel uitsteekt, in de juiste kleur (papier). Maak daarna met wc- en keukenrollen de tap en omwikkel deze met aluminiumfolie. Maak je tap af met een kleurenprint van een bierlogo en/of plak een bierviltje op de tap voor een groots effect. Let op: vergeet niet het cadeau in je surprise te verstoppen! Biertje?

Aan de slag met knutselen!

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Alkmaar

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Vrouw overvallen op Leharkade 112-nieuws 12 mei, 19:04
Afbeelding
112-Melding van gehoorde schoten in de Terschellingstraat 112-nieuws 12 mei, 14:47
Afbeelding
Eigen jeugd voor de leeuwen Algemeen 12 mei, 13:45
Afbeelding
Rodi Media partner van Alkmaar Culinair Plaza Algemeen 12 mei, 13:35
Afbeelding
Gregorian Grace in Sint Laurentiuskerk Algemeen 12 mei, 10:32
Afbeelding
Moskunst maken in Wijkboerderij Alkmaar Algemeen 11 mei, 15:01
Afbeelding
Dieselgemaal Alkmaar aanstaande zaterdag geopend op Landelijke Gemalendag Algemeen 11 mei, 14:52
Afbeelding
Yes in my backyard weer in Victoriepark Algemeen 11 mei, 14:06
Afbeelding
Kinderen via Alkmaarpas in luxe puzzelrally Algemeen 11 mei, 08:41
Afbeelding
Mooie woorden, dankbetuigingen én een Koninklijke onderscheiding voor Rob Kossen Algemeen 11 mei, 08:16
Afbeelding
Wijziging ouderschapsverlof aanstaande Bedrijf in Beeld 10 mei, 16:41
Afbeelding
Zomer op het Plein 2022: dit is het programma! Algemeen 10 mei, 15:19
Afbeelding
World Living Statue Festival naar centrum Alkmaar Algemeen 10 mei, 14:35
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief