Kerst op ijsbaan De Meent

Algemeen
Schaatsplezier bij De Meent.
Schaatsplezier bij De Meent. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De kerstperiode is traditiegetrouw dé periode om met het hele gezin de schaatsen onder te binden. Met extra uren in de ochtend op de 400-meterbaan en gezellige discolichten en muziek tijdens de kerstvakantie in de ijshal speelt de Alkmaarse ijsbaan De Meent hier op in.

Roy Lennings, namens Alkmaar Sport locatiemanager bij De Meent: “Veel mensen hebben tijdens de kerst een paar dagen vrij. Een winterse activiteit past natuurlijk perfect bij het kerstgevoel. Schaatsen op de half overdekte 400-meterbaan met de zon op je gezicht geeft je het heerlijke wintersportgevoel. Maar dan in eigen land.” Nu sportaccommodaties vanaf 17.00 uur dagelijks hun deuren moeten sluiten is De Meent in de vakantie op zondag, woensdag en vrijdag al vanaf 7.30 uur geopend. De overige dagen kunnen schaatsers hier vanaf 9.00 uur terecht.

NK Marathon

“Tweede kerstdag is de ijsbaan geopend. Op Nieuwjaarsdag zijn we gesloten voor recreatief schaatsen. Deze dag wordt het NK Marathon verreden op onze baan,” vertelt Roy. Het NK Marathon wordt door de NOS live uitgezonden.

Discoschaatsen 

In de ijshal staan de discolichten aan en wordt gezellige muziek gedraaid. Zowel de laatste hits als gezellige kerstmuziek zijn hier van maandag tot en met vrijdag te horen. Voor de beginnende schaatsers zijn er verschillende schaatshulpjes beschikbaar. Voor toegang tot de overdekte ijshal is een coronatoegangsbewijs (een QR-code) verplicht. Roy: “Kom lekker schaatsen en krijg de slag vast goed onder de knie voor als er écht een strenge winter met natuurijs komt. Of ga samen met vrienden of familie en combineer het met een warme chocomel tot een echt dagje uit!”

De Meent adviseert in verband met de coronamaatregelen voor het bezoek de website te checken voor de meest actuele openingstijden. Meer informatie op www.demeentalkmaar.nl/vakantie. Koop hier meteen een toegangskaartje, dit voorkomt wachten in de rij bij de kassa. Online gekochte kaartjes blijven na aanschaf een jaar geldig.