Vijf vragen aan... Kivilcim Pinar van Partij voor de Dieren

Algemeen
Kivilcim Pinar.
Kivilcim Pinar. (Foto: aangeleverd)

Wie ben je, wat doe je in het dagelijks leven en wat drijft je?

Ik ben Kivilcim Pinar, bijna 43, woonachtig in de prachtige Spoorbuurt met mijn vriendin en twee kinderen. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer en werk ik als fotograaf en filmmaker. Mijn voornaamste drijfveer is het gevoel dat ik telkens weer krijg als ik voor de idealen van onze partij in de gemeenteraad mijn stinkende best heb gedaan. Hierdoor weet ik dat ik bijdraag aan een Alkmaar dat mooier wordt voor iedereen, mens en dier. Wat mij verder motiveert is mijn politieke kompas. In tegenstelling tot klassieke kompassen heeft dat van mij twee pijlers: compassie en rechtvaardigheid. Ervaring leert dat ze altijd in dezelfde richting wijzen.

Wat willen jullie partij als eerste aanpakken?

Als enige échte klimaatpartij en als het donkergroene anker van de Alkmaarse politiek gaan we ervoor zorgen dat al het nieuwe gemeentelijk beleid wordt getoetst op klimaatimpact. Geen mitsen en maren meer! Serieus, effectief en rechtvaardig klimaatbeleid mét een bijbehorend budget en tussentijdse doelen, zodat de jeugd straks niet de rekening betalen voor onze nalatigheid. Mijn kinderen en kleinkinderen mogen weten dat de Alkmaarse politiek z’n verantwoordelijkheid neemt en hen niet in de steek laat.

Wat wordt de komende jaren de grootste uitdaging?

Helaas plukken we de zure vruchten van een al jaren falend overheidsbeleid. De lijst is lang: woningnood, de klimaat- en biodiversiteitscrisis, milieuvervuiling, ontoelaatbaar dierenleed, sociaaleconomisch onrecht en ongelijkheid, discriminatie en verharding en verruwing in onze samenleving. Maar er is hoop. Al deze uitdagingen hebben een gezamenlijk uitweg en die heeft te maken met draagvlak. Mensen snakken naar consistent, consequent, duidelijk en rechtvaardig beleid. Het opstellen van dergelijk beleid is de grootste uitdaging.

Waarom moeten kiezers op jullie partij stemmen?

De Partij voor de Dieren is de enige politieke partij in Alkmaar die een gezonde, toekomstbestendige langetermijnvisie heeft en zich niet inlaat met achterkamertjespolitiek en handjeklap. Tijdens onze eerste raadsperiode hebben we laten zien dat we de écht groene partij binnen de Alkmaarse politiek zijn, met een groot sociaal hart. Wat Partij voor de Dieren uniek maakt is dat wij een planeetbrede visie hebben en de belangen van mens, dier, natuur en milieu beschermen. Steeds meer inwoners van Alkmaar (h)erkennen de unieke boodschap van onze partij. Hierdoor voelen we ons gesterkt en nog meer gemotiveerd. Je kunt je stem op de Partij voor de Dieren zien als een ‘politieke belegging’ met een hoog maatschappelijk en natuurrijk rendement.

Als kiezers over een jaar terugkijken, verzeker ik dat…

Alkmaar groener, mooier en vriendelijker is geworden. Er is een ambitieus klimaatplan met een passend budget. De gemeente heeft geïnvesteerd in meer groen in de stad en beschermt de natuurgebieden om de stad heen. Het openbaar vervoer en de fiets hebben voorrang gekregen in de stad, waardoor Alkmaar een fijne stad is om te wandelen en te fietsen. We hebben gekozen op ecologische en sociale bloei, waarbij het welzijn van Alkmaarders vóór de financiële belangen van grote multinationals gaat. En we hebben als Partij voor de Dieren laten zien dat onze standpunten over het klimaat en het milieu ons de écht groene partij maken.