Plantenmarkt Hortus Alkmaar

Algemeen
Plantjesmarkt bij Hortus Alkmaar.
Plantjesmarkt bij Hortus Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Wie biologische planten en zomerbollen of -knollen voor de tuin of op het balkon zoekt, kan zondag 8 mei terecht op Hortus Alkmaar. Daar vindt van 12.00 tot 17.00 uur een plantjesmarkt plaats. De hortus verkoopt haar eigen biologisch gekweekte planten en er zijn verschillende kwekers ‘van buiten’ aanwezig, die hun planten op een duurzame manier telen. Opnieuw zonder gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Er zijn mooie kunstwerkjes in glas met het thema ‘planten’ te koop. Ook zijn in de Hortuswinkel leuke cadeautjes voor Moederdag verkrijgbaar.

Kruiden en planten zijn volop te koop, zoals de biologische bij Hortus Alkmaar opgekweekte peterselie, venkel, zwartmoeskervel, daslook, citroenmelisse en diverse muntsoorten. Zo kan iedereen deze zomer kruidig uit eigen tuin eten. Onder leiding van een IVN-natuurgids zijn er om 14.00 en 15.00 uur gratis rondleidingen in de tuin. Zij weten alles over de interessante planten en dieren die in de hortus leven. 

Kinderactiviteiten
Kinderen kunnen op ieder moment van de middag een leuke speurtocht doen door de tuin met een rugzakje dat in de winkel op te halen is. Daarnaast zijn er knutselactiviteiten voor kinderen.

Hortus Alkmaar is te vinden aan  Berenkoog 43. De kosten voor volwassenen zijn vijf euro, kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis naar binnen, kinderen tussen de dertien en achttien betalen 2,50 euro. Meer info via www.hortusalkmaar.nl