Pareltjes scoren bij KOOK

Algemeen
Het team van KOOK is er zaterdag 2 juli weer klaar voor.
Het team van KOOK is er zaterdag 2 juli weer klaar voor. (Foto: Vincent de Vries)

ALKMAAR - Op zoek naar pareltjes voor weinig geld? KOOK opent zaterdag 2 juli weer haar deuren van 10.00 tot 15.00 uur in het pand aan de Zijperstraat 36A . De opbrengst wordt gebruikt om ontwikkelingsprojecten in de Derde Wereld te financieren.

In de maand juli helpt KOOK bij het afbouwen en inrichten van zes klaslokalen van een basisschool in Nigeria. De Integral School staat in Ilogbo dicht bij de grens van Benin. De levensstandaard van de mensen is daar erg laag: minder dan 1,70 E per dag. De werkloosheid is ongeveer 70 procent. De kwaliteit van het onderwijs is erg laag. Er zijn weinig overheidsscholen voor de bevolking van ongeveer 200.000. Deze scholen hebben onvoldoende voorzieningen. Deze basisschool is een privéschool en wordt niet door de overheid gefinancierd. Dit schoolproject richt zich niet alleen op het bestrijden van analfabetisme en het vermeerderen van kennis; het uiteindelijke doel is om kinderen en jongvolwassenen te selecteren, te ontwikkelen en uit te rusten tot leiders die een transformatie in hun gemeenschap kunnen realiseren. Het project is gestart in 2012 en functioneert sinds 2016. Er zijn nu 140 kinderen en er zijn veel kinderen die wachten op toelating. 

Bruikbare spullen over? Lever ze in bij het Kook-pand aan het Zijperstraat 36A, op maandag en woensdag van 10.00 tot 15.00 uur. Spullen laten ophalen kan ook, bel 072 - 5117891.