Hoeveel egels tel jij in je achtertuin?

Algemeen
Tel de egels in je tuin tijdens het nationale Egeltelweekend op 24 en 25 september.
Tel de egels in je tuin tijdens het nationale Egeltelweekend op 24 en 25 september. (Foto: Pixabay.com)

Het aantal egels in Nederland neemt de laatste jaren steeds meer af. Mogelijk komt dit door de extreme droogte van de afgelopen zomers, zo denkt natuurbeschermingsorganisatie de Zoogdiervereniging. Om inzichtelijk te maken waar egels leven en of klimaatontwikkelingen invloed heeft op de egels in ons land, is het belangrijk dat egelwaarnemingen worden gedeeld in een landelijke databank. In het weekend van 24 en 25 september kun je meedoen met de nationale Egeltelling.

ALKMAAR - De egelpopulatie in Nederland neemt steeds verder af. De Zoogdiervereniging wil weten waardoor dit komt. Daarom roept de vereniging iedereen op om in het weekend van 24 en 25 september mee te doen met de nationale Egeltelling.

Hoe tel je mee?

Egels zijn echte nachtdieren en komen rond de schemering tevoorschijn. Overdag slapen ze op een beschutte plek en daarom gaan ze ‘s nachts op zoek naar voedsel. Je kunt de egels daarom het beste tellen tijdens de schemering. Zie je een egel in jouw tuin? Stoor hem dan niet, maar ga snel naar www.tuintelling.nl en voer in hoeveel egels je hebt gezien. Ook als je geen egels hebt gezien is dit waardevolle informatie. Geef dan het aantal als nul door op de website. Heb je een egel gezien buiten je tuin? Ga dan naar www.waarneming.nl of www.telmee.nl.