Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Bibliotheek en Verhelder Talent helpen bij solliciteren

Algemeen

ALKMAAR - Hulp nodig bij solliciteren of wil je een carrièreswitch maken? Bibliotheek Kennemerwaard en Verhelder Talent bieden drie sollicitatieworkshops en loopbaanspreekuren aan bij bibliotheek in Alkmaar Centrum. Zodoende krijg je de kans om kennis, zelfvertrouwen en een netwerk op te bouwen. De workshops en de spreekuren zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Aanmelden kan via info@verheldertalent.nl. De workshops en de loopbaanspreekuren vinden plaats aan Gasthuisstraat 2 van 10.00 tot 12.00 uur.

Gratis loopbaanspreekuren en workshops

De loopbaanspreekuren zijn op vrijdag 2 en 9 december, 13 januari en 10 februari en worden gegeven door Verhelder Talent. Als je niet kunt meedoen aan een workshop, het onderwerp heel persoonlijk is of wanneer je een specifieke vraag hebt, kun je terecht bij het spreekuur. Wil je zeker zijn van een plekje meld je dan aan, maar je mag ook zo binnenlopen.

Workshops

Hoe maak ik een goed CV?
dinsdag 13 december, 10.00 uur

Hier leer je alles wat je nog niet wist over het CV. Je CV is de eerste indruk die je achterlaat, en die maak je maar één keer. Je CV maakt of je doorgaat naar de volgende ronde. Wat moet je er nou juist wel of niet inzetten? Wat is een goede opmaak, en hoe valt juist jouw CV op? CV’s worden steeds meer geautomatiseerd beoordeeld. Het is belangrijk dat je de juiste zoekwoorden gebruikt. Welke zoekwoorden zijn dat? Tijdens deze training krijg je alle antwoorden en veel tips over de inhoud van een goed CV.

Hoe schrijf ik een pakkende motivatiebrief?
dinsdag 17 januari, 10.00 uur

In een sollicitatiebrief of motivatiebrief vertel je waarom je solliciteert. In deze workshop nemen we een aantal belangrijke onderwerpen mee die je helpen een pakkende brief te schrijven. We geven je ook tips voor de inhoud en opmaak. Een motivatiebrief schrijf je aanvullend aan je CV. Je geeft geen samenvatting van je werkervaring en opleiding meer in je brief, maar vertelt waarom je echt past in die baan. Aan het einde van de training heb je een basismotivatiebrief die je kan gebruiken als er een leuke vacature voorbijkomt.

LinkedIn
dinsdag 7 februari, 10.00 uur

Verreweg de meeste vacatures worden geplaatst op LinkedIn. Het is een belangrijk netwerk om actief op te zijn omdat veel recruiters en HR-professionals daarop te vinden zijn.
Maar hoe maak je een goed en vindbaar profiel? Ook krijg je uitleg over de werking van LinkedIn en het optimaliseren van jouw profiel.

Afbeelding
AZ verdient kolkend stadion Algemeen 26 jan, 13:44
Afbeelding
Parkeeroverlast in Rembrandtkwartier Algemeen 26 jan, 13:43
Afbeelding
Een kerk vol whisky Algemeen 26 jan, 13:19
Afbeelding
Informatiemarkt Noordwest Oncologisch centrum Algemeen 26 jan, 13:04
Afbeelding
Burgemeester leest voor Algemeen 26 jan, 12:01
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Onduidelijkheden over Waalstraatpad: 'Hoe tijdelijk is de tijdelijke bestrating?' Algemeen 26 jan, 08:55
Afbeelding
Selectiewedstrijden kunstrijden in De Meent Algemeen 25 jan, 13:33
Afbeelding
Wandelen met een diëtiste Algemeen 25 jan, 10:53
Afbeelding
Jan van Duikeren's JVD4 in De Terp Algemeen 25 jan, 10:43
Afbeelding
Groots Alkmaar vanuit stadhuis Algemeen 25 jan, 09:20
Afbeelding
Meedenken over invulling oevers Alkmaars kanaal Algemeen 24 jan, 16:17