Goud voor elfjarige Olivia Voskuijl

Algemeen
Olivia Voskuijl (11 jaar) - 1e plaats categorie Midi’s.
Olivia Voskuijl (11 jaar) - 1e plaats categorie Midi’s. (Foto: Piet van Es/Pietures)

ALKMAAR - Tijdens de tweede KNSB Cup B en eerste KNSB Cup M selectiewedstrijd kunstrijden afgelopen weekend in Eindhoven kwamen zes kunstrijders van de Alkmaarsche IJsclub in actie in de B- en M-categorieën van het kunstschaatsen. De schaatsers presteerden zeer goed met als hoogtepunt een 1e plaats voor Olivia Voskuijl (11 jaar) in de categorie Midi’s.

Voor vier schaatsers van AIJC in de M-categorieën was de wedstrijd de start van het wedstrijdseizoen waarbij zij na maandenlang trainen eindelijk in actie konden komen met hun küren. Olivia Voskuijl (11 jaar) had direct een sterke start en eindigde met haar score op een prachtige 1e plaats in de categorie Midi’s. Anna Fleur Smit (12 jaar) en Juna Bloetjes (12 jaar) behaalden in dezelfde categorie met nette küren respectievelijk de 7e en 17e plaats. Veerle van Garderen (18 jaar) behaalde daarnaast de 18e plaats in de categorie Maxi 1.


Voor de schaatsers in de B-categorieën was deze wedstrijd de tweede van dit seizoen. Katia Suris (15 jaar) en Katya El-Kalaani (17 jaar) behaalden beide een mooie 4e plaats in hun categorieën Basic Novice B en Advanced Novice B.

Uitslag voor de kunstrijders van AIJC: Categorie Midi: Olivia Voskuijl (11) 1e plaats, Anna Fleur Smit (12) 7e plaats, Juna Bloetjes (12) 17e plaatsCategorie Max: Veerle van Garderen (18) 18e plaats. Categorie Basic Novice B: Katia Suris (15) 4e plaatsCategorie Advanced Novice B: Katya El-Kalaani (17) 4e plaats.