Wandel4Daagse Alkmaar komt er aan

Nieuws

ALKMAAR - De achtste Wandel4Daagse Alkmaar gaat woensdag 18 juni van start met ruim zesduizend wandelaars. Om 6.30 uur wordt het officiële startschot voor de 40 kilometer gegeven door Jaap Bond, gedeputeerde natuur en recreatie van de Provincie Noord-Holland. Daarna volgen de deelnemers van de 25, 20, 15 en 8,5 kilometer, op weg naar vier dagen wandelen in en rondom Alkmaar. De vierdaagse wordt zaterdag 21 juni afgesloten met tussen 11.30 en 16.30 uur de feestelijke finish op het Waagplein.
Dinsdagavond 17 juni worden alle deelnemers op het Waagplein tussen 17.00 en 20.00 uur officieel welkom geheten in ‘Wandelstad Alkmaar’. De deelnemers kunnen op deze avond hun stempelkaart voor de eerste wandeldag ophalen. Het programma wordt muzikaal omlijst door de Bianculli Piano Show, een interactieve muzikale act die van alle markten thuis is.
Na vier dagen wandelen start dan vervolgens op zaterdag 21 juni vanaf het Ritsevoort in Alkmaar om 11.30 uur de feestelijke intocht. Langs fanfarekorpsen en drumbands wandelen de deelnemers hun laatste meters door de Grote Kerk en de Langestraat over de rode loper, die speciaal voor de wandelaars wordt uitgerold. Op het plein wacht voor iedereen een muzikaal onthaal van DJ Andries. De intocht is vanaf 13.00 uur live te volgen op RTV Noord-Holland.
De bewoners langs de routes worden gevraagd bij te dragen aan een feestelijke doorkomst van de wandelaars. Steek de vlag uit, hang slingers op en draai gezellige muziek. Bij een zomerse dag zal bovendien het verstrekken van water door veel wandelaars worden gewaardeerd.
In en rond Alkmaar is een aantal verkeersmaatregelen van kracht in het belang van de veiligheid van alle weggebruikers, zowel voor de wandelaars als voor fietsers, bromfietsers en auto’s. De organisatie hoopt op begrip voor de eventuele extra reistijd die de verkeersmaatregelen tot gevolg kunnen hebben. Kijk voor de verkeersmaatregelen in de officiële publicatie van de betrokken gemeentes. Ga voor meer informatie naar www.pluswandel4daagsealkmaar.nl