Bezoek het museum in de herfstvakantie

Nieuws

ALKMAAR - Zin om iets leuks te doen in de herfstvakantie? In Stedelijk Museum Alkmaar is een groot aanbod voor jong en oud. Een greep uit het programma: Bezoek de tentoonstelling Retteketet! AZ, doe mee met de kleurplatenwedstrijd bij de expo Goal! of kom naar de middag met Suzanne Buis, de schrijfster van de boeken over Lizzy en Floortje Bellefleur.
De tentoonstelling 'Retteketet! AZ' neemt bezoekers mee op een voetbalavontuur vol herinneringen en nostalgie. Met legendarische spelers als mister Alkmaar ’54 Piet Buis en de Deen Kristen Nygaard, maar ook publiekslieveling Barry van Galen en de jonge Adam Maher die vanuit de jeugdopleiding AZ binnenstroomde. Topstuk in de tentoonstelling is de Gouden Schoen van Kees Kist. De eerste Nederlander die Europees topscorer van het jaar is. Interactieve onderdelen zoals de pub quiz ‘Wie is de grootste AZ fan?’ maakt de tentoonstelling leuk voor jong en oud. Tip: op vertoon van een AZ Seizoenkaart kan men voor de kortingsprijs naar het museum.
In het museum is van alles te zien en beleven over voetbal. Maar er is veel meer over mannenvoetbal dan over damesvoetbal. De spelers van de meisjesvoetbalteams worden de volgende damesvoetbaltoppers. Suzanne Buis is schrijfster van de boeken over Lizzy en Floortje Bellefleur. Ze schreef ook 'Floortje wil voetballen' en ze voetbalde zelf graag. Vrijdag 17 oktober wil ze het van 14.00 tot 15.00 uur hebben over meidenvoetbal. Met een quiz, voorlezen, clipjes en natuurlijk heel veel voetbalpret.
De collectie Bergense School van Stedelijk Museum Alkmaar toont een mooie dwarsdoorsnede van het Noord-Hollands expressionisme in de periode 1900 tot 1955. Oeuvres van kunstenaars als Leo Gestel, Dirk Filarski, Gerrit van Blaaderen, Arnout Colnot, Piet en Matthieu Wiegman en Charley Toorop zijn goed vertegenwoordigd. In het kader van de Cultuurprijs Alkmaar 2014 is tot en met 2 november ook werk te zien van de hedendaagse kunstenaars en genomineerden: Jak Beemsterboer, Regula Maria Müller en Anton Dekker in de expositie Drie-Eén.
Jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum. Kijk voor alle informatie op www.stedelijkmuseumalkmaar.nl