Scouts bakken 25.000 oliebollen

Nieuws

ALKMAAR - De scouts van scoutinggroep De Geuzen uit Alkmaar bakken dinsdag 30 december voor de 58e keer oliebollen. Dit jaar gaan zij 25.000 oliebollen bakken, de oliebollen zijn door de scouts huis-aan-huis verkocht. Bestellen van oliebollen is mogelijk tot en met zondag 28 december 20.00 uur via www.oliebol.de-geuzen.nl en tel. 06-44470078. De oliebollen, met of zonder rozijnen, worden woensdag 31 december thuis bezorgd. Ze worden verkocht per zak van 10 stuks en kosten € 5,- per zak.
Ook bedrijven kunnen tot en met zondag 28 december 20.00 uur bestellingen plaatsen. De oliebollen worden dan dinsdag 30 december of woensdag 31 december op een afgesproken tijd en voorzien van poedersuiker bezorgd.
Dinsdag 30 december en woensdag 31 december kunnen de oliebollen gekocht worden bij drie verkooppunten. Op Overstad in Alkmaar is een verkooppunt op de parkeerplaats van Klercq naast de Rijwielhandel. Dit jaar verkopen zij ook in Egmond aan Zee bij de ijswinkel Pravesani in de Voorstraat en natuurlijk bij het clubhuis aan het Honkpad in het Hoefplan (achter de Egmonderhout).
De Geuzen hebben inmiddels een grote ervaring opgebouwd in de oliebollenbakkerij. In de 80 jaar dat de groep dit jaar bestaat is het bakken van oliebollen een vaste traditie geworden. Hiermee willen de scouts geld verdienen voor de aanschaf van nieuwe spelmaterialen, vaste lasten en het onderhoud van het clubgebouw 'De Geuzenkorf'. Dinsdag 30 december gaan ongeveer 100 vrijwilligers in ploegendiensten aan de slag met deeg maken, bakken en inpakken van de bollen. Woensdag 31 december komt de bezorgdienst in actie. Vóór 16:00 uur heeft iedereen dan zijn bestelling aan huis bezorgd gekregen. Meer informatie over de oliebollenactie of scoutinggroep De Geuzen staat op www.de-geuzen.nl