Bakkie Doen met vluchtelingen

Nieuws
De ontmoeting van Rianne en Naya.
De ontmoeting van Rianne en Naya. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - VluchtelingenWerk Nederland organiseert vrijdag 16 juni tussen 10.00 en 13.00 uur een koffieochtend met en voor vluchtelingen in winkelcentrum De Hoef. Wethouder Schouten is uitgenodigd om een kopje koffie mee te drinken. 

‘Bakkie Doen?’ is een project dat sinds 2017 door VluchtelingenWerk Nederland georganiseerd wordt en plaatsvindt in de periode rond Wereldvluchtelingendag (20 juni). Vluchtelingen en Alkmaarders kunnen samen verhalen delen onder het genot van een verse kop koffie. Dit jaar is het thema ‘Deel je dromen’.
Het initiatief is in het leven geroepen om contact en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders te bevorderen. Met een simpel en universeel kopje koffie worden werelden overbrugd, vooroordelen weggehaald en wederzijds begrip gecreëerd. Dit jaar worden van donderdag 15 tot en met dinsdag 20 juni door heel Nederland ‘Bakkie Doen?’ events georganiseerd.

VluchtelingenWerk komt op voor de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland en ondersteunt hen van het moment dat ze worden opgevangen totdat ze zelfstandig hun weg hebben gevonden.  

Meer informatie: www.bakkiedoen.nl. 


Afbeelding
Afbeelding