Angel neemt na 14 jaar afscheid bij dagbesteding Avalon

Nieuws
Avalon is een kleinschalige dagbesteding in Koedijk
Avalon is een kleinschalige dagbesteding in Koedijk (Foto: aangeleverd)

KOEDIJK - Na een toegewijde periode van veertien jaar neemt Angel afscheid van haar tijd bij de dagbesteding Avalon in Koedijk. Het wordt een bijzonder afscheid want Angel was in de zomer van 2010 de eerste deelneemster aan de Kanaaldijk.

Avalon is een kleinschalige dagbesteding in Koedijk voor mensen met een speciale zorgvraag, waar Angel al die jaren haar plek vond. Nu, na veertien waardevolle jaren, deelt ze haar ervaringen en inzichten. “Na veertien jaar bij Avalon voel ik de drang naar een nieuwe uitdaging. Ik zal nog steeds twee dagen per week werken bij de kantoorgroep van dagbesteding De Waerden in Heerhugowaard,” deelt Angel. Daarnaast zal ze twee dagen per week haar tijd doorbrengen op de zorgboerderij Noorderend in Heerhugowaard de Noord.

“Ik zal de rustige en gezellige sfeer van Avalon gaan missen, net zoals de leuke uitjes met Hans,” vertelt Angel. Hans en Rosalinde Harmse zijn de initiatiefnemers van dagbesteding Avalon. “Met de bus moesten we soms spullen wegbrengen en we gaan wel eens naar het terras Kardeis op Scorlewald. Ook zal ik het plagen van elkaar missen. In al die jaren hebben we elkaar goed leren kennen. Jammer dat ik Anja niet meer zo vaak zal zien maar ik wil wel contact houden met iedereen.”

‘Ik heb veel geleerd’

Door de jaren heen heeft Angel veel geleerd tijdens haar tijd bij Avalon “Ik heb mijn vaardigheden aangescherpt, zoals het omgaan met klanten. Ik heb diploma’s gehaald om netjes en beleefd te zijn tegen klanten. Daardoor ben ik nu een goede verkoopster. We verkopen heel veel wilde planten maar ook vogelhuisjes, insectenhotels en andere dingen van gebruikt hout. Anja zal de verkoopuren overnemen na 26 maart. Bij mijn afscheid ga ik zelfgemaakte brownies uitdelen.”

Geveltuinen

Avalon heeft zich altijd ingezet voor het vergroenen van de leefomgeving. Dit doen ze door een breed assortiment inheemse, eetbare en biologische planten aan te bieden, meer dan veertig soorten in totaal.

Avalon speelt zo goed in op de vraag naar plantjes die in geveltuinen kunnen worden geplant. De gemeente Alkmaar wil namelijk stimuleren dat meer mensen tegels weghalen om de stad te vergroenen. Buurtbewoners kunnen subsidie hiervoor aanvragen. Het speciale van inheemse planten is dat ze de biodiversiteit in hun omgeving vergroten. Wilde bijen zijn namelijk in grote mate voor hun voortbestaan afhankelijk van de bloemen van inheemse planten. Dus kom naar Avalon om deze planten te kopen want ze zijn zeer geschikt voor geveltuintjes.

Vrijwilligers

Met tien toegewijde vrijwilligers draagt Avalon bij aan een warme en bloeiende gemeenschap. Hans benadrukt: “Dankzij de onvermoeibare inzet van onze vrijwilligers kon Avalon uitgroeien tot de dagbesteding waar we trots op zijn.” Hij benadrukt ook het belang van kwaliteit in alles wat ze doen.

Nieuwe deelnemers

Met Angels vertrek ontstaat er ruimte voor nieuwe deelnemers. Als je interesse hebt, neem dan gerust contact op met dagbesteding Avalon via 06-10669934 of kijk op www.dagbestedingalkmaar.nl.

Adres: Kanaaldijk 254 B, 1831 BG te Koedijk