Volop nieuws uit het Kaasmuseum

Nieuws
Adrie Warmenhoven (links) is de nieuwe voorzitter van het Kaasmuseum en neemt het stokje over van Hip Breebaart.
Adrie Warmenhoven (links) is de nieuwe voorzitter van het Kaasmuseum en neemt het stokje over van Hip Breebaart. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Het Hollands Kaasmuseum op het Waagplein heeft volop nieuws. Zo komt er een digitaal, meertalig, interactief kaaspakhuis met tal van kaasweetjes waarmee bezoekers hun kaaskennis kunnen testen. Ook kunnen ze via Augmented Reality ieder uur van elke dag de kaasmarkt ‘live’ ervaren en niet alleen maar op de vrijdagochtenden. Deze aanwinsten zijn vanaf de zomer te bekijken in het museum.

Op bestuurlijk niveau verandert er ook het nodige bij het museum. Theo Slijkerman heeft na 14 jaar afscheid genomen als secretaris. Ook voorzitter Hip Breebaart nam diezelfde dag afscheid, na twintig jaar bestuursactiviteiten. Een opvolger voor de voorzittersfunctie is al bekend. Adrie Warmenhoven is per 1 maart de nieuwe voorzitter van het bestuur. De geboren en getogen Alkmaarder heeft veel bestuurlijke ervaring. Hij is ruim 20 jaar directeur/conservator van het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker. Onder zijn leiding behaalde het Planetarium vorig jaar de UNESCO Werelderfgoed status. In 2023 vierde het Hollands Kaasmuseum haar 40 jarig jubileum. Het was een zeer succesvol jaar met tal van bijzondere activiteiten. Het museum werd vorig jaar bezocht door meer dan 40.000 bezoekers; een nieuw record in haar bestaan.