Picassolaan sluit uiterlijk 1 juli

Nieuws
De Picassolaan sluit uiterlijk 1 juli zijn deuren.
De Picassolaan sluit uiterlijk 1 juli zijn deuren. (Foto: Rodi)

Regionaal Wooncentrum Picassolaan sluit 1 juli zijn deuren

ALKMAAR - Uiterlijk 1 juli sluit het Regionaal Wooncentrum aan de Picassolaan zijn deuren. De 52 statushouders van de gemeente Castricum worden overgeheveld naar de gemeente Alkmaar en worden in mindering gebracht op de taakstelling van de gemeente. De statushouders verlaten de Picassolaan voor een tussentijdse huisvesting. 

Die tijdelijke wooncentra worden op dit moment klaar gemaakt voor bewoning. Er verhuizen circa 15 mensen voor half mei naar de Sperwerstraat en voor 1 juli verhuizen de overige bewoners naar de James Wattstraat. De gezinnen in de Picassolaan verhuizen uiterlijk in mei naar een eindwoning. Van de drie appartementen die door DnoDoen gehuurd worden eindigt de huurovereenkomst op 1 juli. Dat betekent dat de Picassolaan uiterlijk op 1 juli leeg is.

Het college diende via de minister een verzoek in bij het COA om deze groep statushouders in Alkmaar te huisvesten, nadat de gemeente Castricum de deadline van 1 april niet na kwam. Daarop heeft het COA positief besloten en zij zetten de taakstelling vanuit het rijk nu om. Hierdoor gaat Alkmaar geen statushouders en dat de gemeente de taakstelling van de tweede helft van 2024 een paar maanden naar voren haalt. De groep statushouders wilde graag in Alkmaar blijven onder de geschepte voorwaarden. Zij doen al mee in Alkmaar. Een deel van hen heeft werk of gaat naar school. De rest van de statushouders zit in een traject richting werk.