Hoe kom je van vlekjes af?

Partnerbijdrage
Hoe kom je van vlekjes af?
Hoe kom je van vlekjes af? (Foto: aangeleverd)

Vanaf ongeveer je veertigste levensjaar zie je ze spontaan ontstaan… Zonnevlekjes, ook wel ouderdomsvlekjes of levervlekken genoemd. Ze zitten vaak op de huid welke veel in aanraking komt met zonlicht, zoals de handen, het decolleté en het gezicht. De vlekjes zijn een gevolg van vroeger opgelopen ‘’schade’’ door de zon, vanuit de tijd dat het gebruik van zonnebrand nog niet gebruikelijk was, en dat we zogenaamd eerst moesten verbranden om mooi bruin te worden…. Helaas krijgen veel mensen daar nu de rekening van gepresenteerd in de vorm van ouderdomsvlekken. Vaak de eerste tekenen van huidveroudering, nog voordat echt rimpeltjes ontstaan. De vlekjes zijn volkomen onschuldig, maar kunnen de huid vaak wel ouder doen lijken en wat meer ‘’onrust’’ creëren in het gezicht. Dit is de voornaamste reden waarom veel mensen een behandeling overwegen om de vlekjes te verwijderen. De zomer is net voorbij, en ook al heb je je nog zo goed ingesmeerd met zonnebrand, toch kunnen de vlekjes weer meer aanwezig zijn. Het pigment wordt gestimuleerd onder invloed van zonlicht en daardoor worden ze donkerder.

De photofacial

De laatste jaren is er erg veel ontwikkeling op het gebied van ‘photofacials’, ofwel het verbeteren van de huid door middel van lasertherapie. Tijdens de behandeling kunnen verschillende type lasers worden gebruikt. Het laserlicht werkt in op de diepere huidlagen waardoor het ideaal is voor de behandeling van gesprongen vaatjes, roodheiden en pigmentvlekken. Photofacial behandelingen kunnen naast het gezicht, ook gedaan worden op andere lichaamsdelen zoals de handen, de hals en het decolleté.

Kun je voorkomen dat je pigmentvlekken krijgt?

Het ontstaan van nieuwe vlekken kan zeker worden voorkomen door zo verstandig mogelijk om te gaan met de zon. Bescherm de huid altijd goed met een SPF 30 wanneer u toch de zon in gaat, en stop met het gebruik van de zonnebank. Ook kunt u specifieke thuisproducten gebruiken met onder andere vitamine C, floretine en feruline zuur welke de productie van nieuwe pigmentvlekken vermindert. 

Voor meer informatie heten wij u van harte welkom in onze kliniek op de Bergerweg 62 te Alkmaar voor een vrijblijvend consult. U kunt ons altijd telefonisch 072-5721051 of per e-mail info@waterlandkliniek.nl bereiken.