Zondag 21 april: voorjaarsraces op Alkmaarse drafbaan

Partnerbijdrage
Paardenspektakel in Alkmaar.
Paardenspektakel in Alkmaar. (Foto: Remon Stroomer)

ALKMAAR - De Alkmaarse drafbaan ZEturf staat zondag 21 april weer in het teken van de voorjaarsraces. Bezoekers genieten van negen goed bezette draverijen. Er zijn er twee koersen voor de mini’s met hun pony, is er topgastronomie, schminck en luchtkussen voor de kinderen en na afloop een muziekfestijn met Stef Horn. Bezoekers kunnen deze keer Formule 1 racen met twee Racesquare racesimulatoren.


De Alkmaarse drafbaan bruist en dat was op paasmaandag te merken. Nog niet eerder telde de organisatie van de paardenkoersen zoveel bezoekers. Het was bomvol een supergezellig. Alkmaar en omstreken hebben de drafbaan in Alkmaar weer ‘herontdekt’. Een dagje koers is een bruisend evenement geworden waar jong en oud geniet van een dagje sport, emotie, entertainment, borrelen, wedden, live-muziek en heerlijk eten.

Racesquare

Nieuw is dat dat bezoekers zondag Formule 1 kunnen racen met twee race simulatoren, powered by Racesquare. Van echte paardenkrachten naar Formule 1 paardenkrachten! Tijdens de paardenraces krijgen alle bezoekers de mogelijkheid om één-tegen-één in high-end Racesquare simulatoren tegen elkaar te racen. In de simulatoren, die speciaal ontworpen zijn om de volledige F1 beleving over te kunnen brengen, krijg je een volledige Formule 1 experience. Als je op zoek bent naar een plek om te genieten van echte paardenkrachten en de opwinding van de Formule 1, dan ben je op 21 april op de juiste plek in de Alkmaar ZEturf Arena. In de twee Racesquare simulatoren race je over het circuit van Zandvoort tegen elkaar in 5 minuten. Er is continu een ervaren Race Marshall aanwezig voor tips & tricks. Racen is toegankelijk voor iedereen met een minimale lengte van 1.45 meter. Ervaring is niet noodzakelijk. Voor nieuwe bezoekers zijn er gratis programma’s met tips beschikbaar bij de infobalie, en er vinden gedurende de gehele middag rondleidingen plaats over de gehele accommodatie.



Start eerste koers zondag 21 april om 13.30 uur. De entree is 7 euro. Kinderen tot 16 jaar mogen gratis naar binnen. Vooraf tickets reserveren kan via www.drafbaanalkmaar.nl

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen via Facebook (@alkmaarzeturfarena) en Instagram (@debaanalkmaar).

Zelf racen kan ook.