Clinicmiddag baanwielrennen, mountainbiken en krachttraining

Sport
Jarig Alkmaar Sport houdt maandag 29 april een heerlijke fietsmix.
Jarig Alkmaar Sport houdt maandag 29 april een heerlijke fietsmix. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Omdat Alkmaar Sport dit jaar tien jaar bestaat, zijn er het hele jaar bijzondere activiteiten voor jong en oud. Zo staat er maandag 29 april van 12.45 tot 16.30 uur een clinicmiddag baanwielrennen, mountainbiken en sportspecifieke krachttraining op het programma voor kinderen van 11 tot en met 15 jaar. 

Jarig Alkmaar Sport houdt fietsmix

Tijdens deze bijzondere middag kunnen deelnemers zich wagen aan baanwielrennen, waarbij ze de sensatie ervaren van het rijden op een echte baanwielrenbaan. Voor de liefhebbers van avontuur op de paden is er ook de mogelijkheid om met de mountainbike het mountainbikeparcours te trotseren. Maar naast het rijden op de fiets, is er ook aandacht voor sportspecifieke krachttraining, waarbij deelnemers leren welke oefeningen cruciaal zijn voor fietsers. 

Jubieleumactie

Aan deze activiteit is een jubileumactie gekoppeld - Ter ere van het 10-jarig bestaan daagt Alkmaar Sport deelnemers uit om gedurende 10 seconden stil te staan met hun mountainbike. Degene die deze uitdaging aangaat en volbrengt, maakt kans op een fantastische prijs. Aanmelden (€3,- ) via www.alkmaaractief.nl