Top 5 Theater De Vest

Uitgaan
Brown Sugar Baby.
Brown Sugar Baby. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Elke maand brengt het Alkmaars Nieuwsblad de Top-5 van Theater De Vest. Deze keer: mei. Tickets verkrijgbaar via www.theaterdevest.nl.

Woensdag 1 mei: Nijntje de musical 

Als nijntje naar het theater komt, is het altijd feest voor peuters én ouders. Heel Nederland houdt van dit beroemde konijntje. Tekstdichter en woordkunstenaar Ivo de Wijs schreef een spiksplinternieuw verhaal vol vrolijke liedjes, geïnspireerd door de boeken van Dick Bruna. De frisse regie van Naomi van der Linden, het vrolijke spel, het grootse decor en de prachtige kostuums zorgen voor een onvergetelijke middag.

Zaterdag 4 mei: Rust en Vreugd 

Dé opvolger van de succesvolle Hendrik Groen reeks. Na de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen, verruilt de auteur het verzorgingshuis voor een volkstuin en stelt ons voor aan de 68-jarige Emma Quaadvliegh. Vlak na de dood van haar man besluit Emma een tuinhuisje te betrekken bij volkstuinvereniging Rust en Vreugd, maar niet iedereen geeft haar warm welkom. Met veel humor en vilein wordt onze maatschappij onder een vergrootglas gelegd. 

Woensdag 15 mei: Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht brengt een toneelversie van het succesvolle autobiografische boek ‘Ik blijf bij je’ van Abbie Chalgoum, dat hij met Alwin Grijseels schreef. Abbie, die zelf de hoofdrol speelt, neemt ons mee naar zijn aangrijpende verleden waarin hij zich van jongs af aan staande probeert te houden tussen twee culturen. Michel Sluysmans regisseert deze troostrijke en ontroerende vertelling over een man die zijn leven lang vecht om erbij te mogen horen en te worden gezien voor wie hij is.

Vrijdag 17 mei: Scapino Ballet Rotterdam 

Ed Wubbe haalt twee bijzondere choreografen naar Nederland, die van ‘Origin’ een opwindende voorstelling maken, met invloeden uit Chinese dans, Israëlische volksdans en moderne dans. Het werk van Gong Xingxing is bijzonder vanwege de grote fysieke controle en de emotionele lading. De Israëlische choreograaf Lior Tavori gebruikt zijn achtergrond in volksdans voor een stuk waar het dansplezier van afspat. 

Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni: Brown Sugar Baby

‘Brown Sugar Baby’ is een swingende en zenuwslopende komedie van het Nationale Theater over een Indische jazzband in de turbulente nadagen van de Nederlandse kolonie. De elf muzikanten en acteurs voeren ons naar 1935: Hotel der Nederlanden in Batavia, Nederlands-Indië. De Indische familieband Brown’s Sugar Babies maakt zich klaar voor de grote finale van het jazzconcours, maar er gaat van alles mis. Bandleider Kurt zet alles op alles om zijn show te redden.