Alphens Korenfestival 2020

Algemeen
Afbeelding
(Foto: DIRK BARNHOORN)

Op zaterdag 9 mei wordt een traditie voortgezet. Het centrum van Alphen aan den Rijn staat dan volledig in het teken van de koormuziek! Maar liefst 40 koren doen dit jaar mee. De koren zijn divers, mannen-, vrouwen-, gemengde koren, van klein tot groot, zij komen vanuit alle windstreken. Alle genres zijn vertegenwoordigd: pop, musical, rock, shanty, country, gospel, kamermuziek en klassiek.

Het centrum van Alphen staat bol van de muziek
Na de opening verspreiden de koren zich over het centrum van Alphen aan den Rijn waarna vanaf 11:30 de optredens op de 13 binnen- en buitenpodia plaatsvinden. Het hoofdpodium bevindt zich op het Rijnplein. Aan de Pieter Doelmanstraat bevinden zich twee podia, nl. Sebastiaan en onder de luifel van het oude V&D-gebouw. Bij de van Boetzelaerlaan tegenover de Hema en aan de Aarkade zullen ook koren te vinden zijn. Ook is er een podium bij de markt op het Thorbeckeplein.
Nieuw is een podium in het vogelpark Avifauna.

Ponten        
De hele dag varen er twee ponten over de Oude Rijn om koren en publiek naar de podia te brengen.
Aanlegeplaatsen zijn Swaenswijkbrug, Rijnplein/Anne Frankkade, Oudshorornse Kerk en Avifauna. De ponten zijn gratis voor het publiek en de koren.

Subsidie
Het Alphens Korenfestival kan niet gehouden zonder sponsors. Daarom zijn wij heel blij met de bijdrage van € 4.000 van de het Fonds Alphen en Omstreken.

Fonds Alphen en omstreken steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen a/d Rijn en omgeving. Het afgelopen jaar (2018) ondersteunde het met bijna € 160.000,- initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.