Kunstenaars Verfstreken maken muurschildering in De Aarhof

Algemeen
De kunstenaars van Verfstreken werkten een aantal weken dagelijks aan de muurschildering. Foto: PR
De kunstenaars van Verfstreken werkten een aantal weken dagelijks aan de muurschildering. Foto: PR (Foto: )

Een mooie opdracht van de winkeliersvereniging Alphen aan den Rijn maakte dat de kunstenaars van Atelier Verfstreken van Ipse de Bruggen zich creatief konden uitleven op een muurschildering bij de toegang van de nieuwe parkeergarage van de Aarhof. Het resultaat is nu te aanschouwen.

Alphen- De kunstenaars van Verfstreken werkten een aantal weken dagelijks, samen met enthousiaste begeleiders en vrijwilligers aan de muurschildering. Op de kleurrijke compositie zijn bruggen en gebouwen van Alphen aan den Rijn een terugkomend en verbindend motief. De kunstenaars schilderden met fantasierijke vormen een bonte stoet mensen, dieren en vervoersmiddelen. Met een vleugje humor creëerden zij een verfrissend en uitnodigend tafereel. “Wij zijn nu eenmaal mensen met mogelijkheden” vertelt Patricia met trots.

Al tijdens het maken van de muurschildering genoten de enthousiaste kunstenaars van de warme belangstelling en lovende opmerkingen van het winkelend publiek.

Het initiatief voor de muurschildering in de loop van de parkeergarage naar het winkelcentrum ontstond in de samenwerking tussen het Verenigde Ondernemingen Centrum (VOC) en Atelier Verfstreken.

“Het centrum ervaren en beleven als één geheel, zodat het een feestje is voor iedereen”, legt centrummanager en belangenbehartiger van het VOC, Marc Krimpenfort uit. “Atelier Verfstreken en wij hebben wat dat betreft hetzelfde gemeenschappelijke doel. Iedereen die de komende tijd inkopen doet voor de feestdagen en door de gang naar de parkeergarage van De Aarhof loopt, kan met eigen ogen ervaren dat dit met het project van de muurschildering zeker geslaagd is!”

Atelier Verfstreken is gevestigd aan Van Boetzelaerstraat 9A. In de galerie en kunstuitleen kan men terecht voor het kopen en huren van originele kunstwerken en kunstcadeau’s. Bij het arbeidscentrum werken de talentvolle kunstenaars van Ipse de Bruggen. Zij maken originele kunstwerken en assisteren bij ondersteunende taken, zoals het ontvangen van klanten of assisteren in de galerie, winkel en koffiecorner.

Verfstreken is onderdeel van Ipse de Bruggen, een van de grootste zorgverleners in Zuid-Holland. Al meer dan honderd jaar zijn zij er voor mensen met een (lichte) verstandelijke of meervoudige beperking. Vaak hebben zij een complexe zorgvraag. Het is hun overtuiging dat ieder mens meer kan dan hij of zij denkt, hoe klein een extra stapje ook is. Ipse de Bruggen. Altijd meer mogelijk.

www.ipsedebruggen.nl