Juffen Nel en Marijke van Het Kompas met pensioen

Algemeen
Marijke en Nel worden getrakteerd op taartjes voor de hele groep. Foto: Corine Strijbos
Marijke en Nel worden getrakteerd op taartjes voor de hele groep. Foto: Corine Strijbos (Foto: Corine Strijbos)

Op basisschool Het Kompas in Ter Aar gaan de twee leerkrachten van groep 3/4 met pensioen. Voor Nel Kalkman en Marijke Beenhakker is de laatste week in het onderwijs aangebroken. Een bijzondere en feestelijke tijd. Onlangs werden ze verrast met taartjes van ouders en personeel voor de hele groep.

Ter Aar- De Leidse Marijke zwaait af na 43 jaar werken als leerkracht en heeft vooral in de kleutergroepen gewerkt. Samen met Nel staat ze nu al enkele jaren in groep 3/4. Marijke zal niet stilzitten nu ze haar loopbaan afsluit. Ze geniet van het oppassen op de kleinkinderen en gaat er graag op uit met haar man naar hun vakantieland Frankrijk.

Nel woont in Boskoop en werkt nu 44 jaar in het onderwijs. De Populier in Boskoop was haar eerste school. Net als Marijke heeft Nel een zoon en een dochter, en ze gaat samen met haar man van haar pensioen genieten. Ze houdt ook van kunst, wat ze met de kinderen deelde.

Vandaag zwaaien de kinderen hun juffen uit. Een extra speciale dag is het omdat het ook de laatste dag van Het Kompas is. Na de zomer gaan de drie scholen in Ter Aar verder als fusieschool met de naam De Vaart.