Herman zoekt graag zijn familiegeschiedenis uit.
Herman zoekt graag zijn familiegeschiedenis uit. (Foto: Aangeleverd)

Herman is gefascineerd door genealogie

Algemeen

In de rubriek ‘Het Lokale Gezicht van...’ leren we ondernemers van een andere kant kennen. Zo is Herman Bosman (68) een bekend gezicht op Golfclub Zeegersloot. Daar is hij voorzitter van de baancommissie en personal trainer van de clubkampioen bij de heren. Maar wist u bijvoorbeeld ook dat Herman gek is op genealogie en ‘slechts’ twee decennia in Alphen woont? “Ik heb een artikel over mijn betovergrootvader geschreven.”

Bart van der Spek

Alphen aan den Rijn- De wieg van Herman stond in Noordwijk. Via omzwervingen in Utrecht en Leiden woon hij nu ruim 20 jaar in Alphen. Waarom hij erheen verhuisde? “Ik kon hier een goede, leuke woning vinden. In Alphen heb je veel groen om je heen. Op de fiets ben je binnen 5 minuten in de weilanden. Het is heel comfortabel wonen in het Groene Hart”, vertelt hij.

“Ook krijgt Alphen de laatste tijd een steeds stadser karakter. De laatste tijd is er veel geïnvesteerd om van Alphen aan den Rijn een aantrekkelijke gemeente te maken. Wat ik ook waardeer is de goede bereikbaarheid naar de grote steden, zoals Utrecht, Leiden en Den Haag.”

Oude amoureuze reus

Herman stond voor de klas op het Ashram College, niet in een vestiging in Alphen, maar op de locatie in Nieuwkoop. Hij helpt momenteel ook nog zijn vrouw als zorgmanager van haar praktijk. Zij werkt in de basis GGZ en Jeugdhulp. Naast zijn werk op de golfclub, spendeert hij veel tijd aan genealogie. Hij is daar al 40 jaar door gefascineerd.

“Om de geschiedenis van je familie uit te vinden, moest je vroeger naar een archief. Tegenwoordig kun je vanuit je luie stoel op het internet door de technische middelen van alles vinden. Je hebt daar beschikking over duizenden bronnen. Ik heb een artikel geschreven over mijn betovergrootvader. Van mijn ouders had ik begrepen dat hij ervandoor was gegaan met de huishoudster. Ik heb uitgezocht of dat klopt en heb zijn hele leven kunnen reconstrueren. Het artikel heet Oude amoureuze reus. Je kunt het op het internet vinden.”

“Ik houd het golfterrein aantrekkelijk”

Herman golft sinds 2009. Hij is de sport min of meer toevallig gaan beoefenen. “Ik had me nooit gerealiseerd dat er een golfverenging in Alphen is. Mijn vrouw wees mij maar er een keer op. Ik ben gaan kijken en meteen lid geworden.”

Wat er zo leuk is aan golfen? “Het is een technisch spel. Als je goed wilt worden, moet je veel trainen. Wat ook leuk is: ook als je ouder wordt, blijf je de sport goed blijven doen. Je kunt het dus heel lang blijven beoefenen. Het stimuleert me om te bewegen. Ik heb een handicap van 8,6. Dat betekent dat ik tot de betere van de club behoor. We hebben we 1200 leden en drie banen. “

Sinds 2018 doet hij vrijwilligerswerk bij de vereniging. “Ik zorg ervoor dat het terrein aantrekkelijk blijft. Niet alleen voor de golfers, maar ook voor de mensen die door het gebied wandelen. Verder hoop ik de kwaliteit van het terrein te blijven verbeteren.”

Herman ziet dat door corona steeds meer mensen de golfclubs aanschaffen. “Het is hartstikke druk bij ons. Er komen ook steeds meer jongeren. Ik vind dat persoonlijk heel leuk.”

Herman golft sinds 2009.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Alphense krasse knar André Vrees doet nog mee aan EK’s en WK’s Sport 8 aug, 18:45
Afbeelding
Speldjes voor julilerende vrijwilligers Nieuws 8 aug, 18:39
Afbeelding
‘Samen houden we het in Boskoop schoon’ Nieuws 8 aug, 18:27
Afbeelding
Evenement Proeftuin On Tour voor biodiversiteit Nieuws 8 aug, 16:53
Afbeelding
Eremetaal Hoogendoorn in twee rondes Sport 8 aug, 16:29
Afbeelding
Alphense Summercamp staat op het programma Cultuur 8 aug, 16:15
Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 8 aug, 15:13
Afbeelding
Extreme droogte houdt aan: ‘Vinger aan de pols’ Nieuws 8 aug, 14:12
Afbeelding
Duizenden bezoekers bij touwtrekken en familiedag Trekkertrek in Koudekerk Nieuws 8 aug, 09:18
Afbeelding
Willemien Rouwhorst is vrijwilliger bij SamenhuiS: ‘Hier mag alles er zijn’ Nieuws 5 aug, 13:54
Afbeelding
KinderzwerfboekStation ziet het levenslicht Nieuws 5 aug, 13:35
Afbeelding
Nick & Simon te zien in Castellum Cultuur 5 aug, 11:00
Afbeelding
Van den Dool en Juffermans tonen hun werken Cultuur 5 aug, 10:44
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief