Gratis koffie en stroopwafels tijdens de Nationale Onderwijsweek

Nieuws
Jeannette Broer (M) met Dennis en Gerben van Fortune en enkele leerkrachten van school.
Jeannette Broer (M) met Dennis en Gerben van Fortune en enkele leerkrachten van school. (Foto: Robbert Roos)

BOSKOOP -  We vieren elk jaar in de eerste week van oktober de Nationale Onderwijsweek en de Internationale Dag van de  Leraar. Dat is een week waarin de kracht en pracht van het onderwijs centraal staat en leerkrachten extra in het zonnetje worden gezet. In Boskoop zijn maandag 3 oktober de leerkrachten van Brede School Snijdelwijk door Fortune getrakteerd op een verse koffie en heerlijke stroopwafels.

Robbert Roos

De week lijkt op maandagochtend te beginnen als elke andere. Tot het moment dat Gerben Kok en Dennis Weerheim van Fortune Coffee met hun mobiele koffiestand voor komen rijden bij Brede School Snijdelwijk in Boskoop. “Wij gaan deze week als Fortune Coffee in de regio op pad om leerkrachten in het zonnetje te zetten”, vertelt Dennis Weerheim. “Met onze rijdende koffiekar komen we langs om het pauzemoment over te nemen. Wij trakteren op dat moment alle leerkrachten en medewerkers op een lekker vers kopje koffie, thee of chocolademelk, én een smakelijke stroopwafel.”

‘Echt een superleuke actie’

Aangenaam verrast

Jeannette Broer, directrice van de Katholieke Jenaplanschool De Zevensprong uit Boskoop was aangenaam verrast toen Weerheim en Kok haar benaderden voor de actie. “Wij zijn geen klant bij Fortune Coffee”, geeft ze eerlijk toe. “Maar natuurlijk vinden we het ontzettend fijn als zij onze leerkrachten en medewerkers op deze manier even extra in het zonnetje willen zetten. Het is echt een superleuke actie.” Broer heeft die ochtend een beheerdersoverleg. Ook de andere personen die bij dit overleg aanwezig zijn laten zich de koffie goed smaken.

Fortune on tour

Sinds twee jaar gaat Fortune Coffee met de mobiele koffiekar op locatiebezoek. “Dit werkt erg goed”, legt Kok uit. “Koude acquisitie kan soms wat afstandelijk overkomen. Nu komen we iets lekkers brengen  en kunnen de leerkrachten onze producten zelf ervaren zonder dat we daar direct iets voor terugvragen. Dat werkt erg goed.” Naast vaste klanten bezoeken de mannen van Fortune dus ook locaties die nog geen klant zijn zoals de Bredeschool Snijdelwijk. In totaal bezoeken beide heren deze week zo’n tien locaties met hun koffiekar.

Lekker cadeautje

Als directrice Broer het eerste kopje koffie heeft getest volgen de andere leerkrachten. Stagiaires Joep en Jelle van het Johan Cruyff College laten zich de koffie goed smaken. “Ik ben gek op echte verse bonenkoffie”, geeft Jelle aan. Ook collega Joep is enthousiast. “Dit is wat je noemt nog eens een lekker cadeautje. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen.” Maar dan is er genoeg gepraat en zetten beide heren hun tanden eens flink in de stroopwafel die ze zojuist hebben ontvangen. “Die calorieën trainen we er straks wel weer af.”

‘Dit is een lekker cadeautje’

Ook collega’s Esther en Esther laten zich de traktaties goed smaken. “We zijn echte koffieleuten”, geven beiden lachend toe. “Ik kan de dag echt niet starten zonder koffie hoor”, vertelt de een. De andere Esther staat ineens voor een dilemma. “Ik heb een appeltje in mijn tas voor in de pauze, maar nu sta ik met een stroopwafel in mijn handen. Dat appeltje komt later wel.” Ook Manon van de babygroep en haar manager Laila komen snel naar buiten voor de traktatie. “Zo hoor je eigenlijk elke maandagmorgen te starten”, reageert Manon direct. “Je kunt je toch bijna geen beter begin van de week bedenken?” Ook Manon geniet van haar kopje koffie. “Je merkt het verschil met ‘gewone’ filterkoffie.” Of de school binnenkort een apparaat van Fortune aan gaat schaffen is nog maar de vraag. Maar de koffie en stroopwafels van maandagochtend neemt niemand de leerkrachten meer af.