persbericht: Limes expositie bij Atelier Verfstreken

Cultuur
De Limes-expositie is vanaf heden te bewonderen.
De Limes-expositie is vanaf heden te bewonderen. ((Foto: aangeleverd))

Limes-expositie bij Atelier Verfstreken

ALPHEN AAN DEN RIJN- De Limes expositie, die sinds 1 juli tot en met 31 augustus te zien is bij Atelier Verfstreken, brengt het leven van de Romeinen in beeld, gezien door de ogen van de kunstenaars van Verfstreken. De vormen en beelden van de Limes kunstwerken verwijzen naar de rijke cultuur en geschiedenis van de Romeinen in Alphen aan den Rijn en omstreken.

Tegenover de galerie van Atelier Verfstreken, aan Van Boetzelaerstraat in Alphen aan den Rijn, is een aantal van de kleurrijke Limes ontwerpen te zien op maar liefst 12 meter bouwdoek. De expositie en de bouwdoeken vragen op originele wijze aandacht voor de archeologische waarde van de Hollandse Limes route die dwars door Alphen aan den Rijn loopt. Als voetganger kun je allerlei boeiende details ontdekken op de bouwdoeken, die zijn vormgegeven als een openluchtmuseum. De Limes route is een pelgrims pad, dat vanaf Nijmegen naar Katwijk voert. De jaarlijkse Hollandse Limes Classic fietsroute, die dit jaar op 10 juli plaatshad, is een ontdekkingstocht langs de Hollandse Limes, het voormalige Romeinse Rijk.

In de galerie-cadeauwinkel van Atelier Verfstreken zijn nog meer leuke Limes producten te koop met kunstafbeeldingen van de Romeinen. Speciaal voor Atelier Verfstreken bakt de catering van Prins Heerlijk lekkere Lime(s) cakejes. Ook kun je bij Verfstreken een selfie met een Romeinse soldaat maken.

De originele Limes sokken kun je kopen bij Atelier Verfstreken. Deze sokken zijn ontworpen ter ere van de Hollandse Limes Route, naar een ontwerp van het kunstwerk De Romein van kunstenares Pien. Sociale samenwerkingspartner Personality maakte de productie van dit Outsider Artwear collectors item mogelijk.

Atelier Verfstreken werkt samen met de gemeente Alphen aan den Rijn in het cultuurplatform Khabbaz en de winkeliersvereniging van de Aarhof aan toegankelijkheid van kunst en cultuur in de stad. Het initiatief voor de bouwdoeken ontstond in samenwerking met Boer Bouw BV Nieuwerbrug en GARBE INSTITUTIONAL CAPITAL NETHERLANDS B.V.

Atelier Verfstreken is onderdeel van Ipse de Bruggen. Ipse de Bruggen is met 5500 cliënten, 5500 medewerkers en bijna 400 locaties de grootste zorgorganisatie in Zuid-Holland voor mensen met een (licht) verstandelijke en/of meervoudige beperking. Al meer dan honderd jaar zorgen ze voor hen.