Binnenkort in Parkvilla

Cultuur
Parkvilla houdt cursussen edelsmeden.
Parkvilla houdt cursussen edelsmeden. (Foto: Parkvilla)

FILMS

The Tradegy of Macbeth

Denzel Washington en Frances McDormand schitteren in een gedurfde en onstuimige toneelverfilming. Het is een verhaal over moord, waanzin, ambitie en sluwheid. Dit kostuumdrama is een indringende, artistieke interpretatie van het eeuwenoud drama van Shakespeare. De Schotse generaal Macbeth raakt er door een trio heksen van overtuigd dat hij de volgende koning van Schotland is. Het veroveren van de Schotse troon leidt echter zijn eigen ondergang in.

Tout s’est bien passe

Nadat de 85 jaar oude André een beroerte krijgt, raakt hij voor de helft verlamd. Als bon vivant besluit hij de verdere aftakeling niet af te willen wachten en vraagt zijn dochters om hem te helpen er een eind aan te maken. Hij zadelt ze daarbij op met grote praktische en emotionele uitdagingen.

Royal Opera House: Romeo en Julia

In deze speciale Valentijnsdag-uitvoering proberen de gedoemde geliefden Julia Capulet en Romeo Montague, twee jongelingen uit elkaar vijandig gezinde families, hun weg te vinden in het kleurrijke en levendige Verona van de renaissance. Het orkest is van het Royal Opera House.

CURSUSSEN

Edelsmeden

Als beginnend edelsmid gaan cursisten werken met verschillende metalen, waaronder zilver. Maar ook niet-edelmetalen worden verwerkt. Omdat edelsmeden een kunstambacht is, leren cursisten verschillende technieken zoals, zagen en vijlen, maar ook smeden en polijsten. Ook wordt kennisgemaakt met de oervorm van creëren en dat is smelten en gieten. Het kunstwerk verfraaien door het te polijsten geeft veel voldoening.

Door de persoonlijke aandacht van de docent kan volgens Parkvilla een ieder op zijn eigen niveau aan de slag. Cursisten krijgen de gelegenheid om eigen sieraden te ontwerpen. Een sieraad met een eigen uitstraling. De cursussen zijn op dinsdag om 9.30 en 19.30 uur.

THEATER

Het Muizenhuis Sam & Julia op reis 3+

Samen met Opa Zeeman maken Sam & Julia een onvergetelijke reis langs verre landen, vreemde talen, wonderlijke gewoontes en heerlijke muziek. Abke Bruins speelt en zingt de bekende muizen rond de aardbol. Ze ontdekken dat vreemd helemaal niet zo vreemd is. En thuis is waar je je muis voelt. Op zondag 20 februari om 15.00 uur voelen de muizen zich thuis bij Parkvilla theater.

Sam en Julia zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse kinderboekenliteratuur en de Muizenhuisboeken zijn al diverse keren bekroond. De eerste succesvolle theatervoorstelling speelde twee jaar door Nederland en België. Nu is er een nieuwe voorstelling rondom de bekende muizen uit de populaire boeken van Karina Schaapman, dit keer met Abke Bruins. Abke Bruins is zangeres en actrice. Zij speelde de rol van Anne Frank in de musical ‘Je Anne’ waarvoor ze een Musical Award ontving. Mark Haayema is acteur, poppenspeler en regisseur.

Tickets

Meer info en tickets: www.parkvilla.nl.