Expositie in Galerie Alphen Art bewonderen

Cultuur
De expositie is begonnen.
De expositie is begonnen. (Foto: Aangekeverd)

ALPHEN - In Galerie Alphen Art is vrijdag 29 juli een bijzondere expositie, met als titel: Inter~National geopend. Behalve kunstenaars uit Nederland doen er ook artiesten mee uit Spanje en Zwitserland. De kunstenaars exposeren met een grote diversiteit aan kunstwerken, van foto’s tot assemblages. 

Deze expositie kende geen officiële opening, maar sluit deze keer af met een bijzonder weekend, zo meldt de galerie. “Alle kunstenaars die aan deze expositie meedoen presenteren hun werk in dat weekend op de een of andere manier. Dit ONLIVE weekend is een cross-over-improvisatie  van alle deelnemende exposanten, kunstenaars, muzikanten, dansers, (straat)dichters, spoken-word artiesten en fotografen.”

Officiële opening

Vrijdagavond 26 augustus, rond 19.00 uur, is de officiële opening door cultuurmakelaar Kristien van den Oever. Alle kunstenaars zijn aanwezig en er wordt uitleg gegeven over de kunst en kunstenaars. De muzikale omlijsting is in handen van Jazzband Lamoer. Onder het genot van hapje en drankje is het mogelijk met de kunstenaars en hun werk kennis te maken. Wie wil komen, is van harte welkom, meldt de organisatie. 

Op zaterdag 27 augustus en zondag 28 augustus is er een uitgebreid programma waar improvisatie een belangrijke rol speelt. Naast beeldende kunst is er ook dans, gedichten, spoken-word en muziek. In dit weekend (26/27/28 augustus) is de galerie op zaterdag open van 11.00 tot 20.30 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

Het volledige programma van dit weekend is te vinden op de website van Sta-Art: www.sta-art.nl onder agenda/activiteiten.

De expositie is te bewonderen vanaf vrijdag 29 juli tot en met woensdag 31 augustus. De openingstijden zijn op dinsdagen, woensdagen en vrijdagen van 12.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. De galerie bevindt zich in De Aarhof, in het overdekte winkelcentrum in Alphen aan den Rijn.