Binnenkort in Parkvilla: encore, tekenen, theater en website bouwen

Cultuur
In Bretagne maakt Elisé kennis met moderne dans.
In Bretagne maakt Elisé kennis met moderne dans. (Foto: Aangeleverd Parkvilla)

Encore: Balletdanseres Élise heeft een blessure opgelopen en kan daardoor waarschijnlijk nooit meer dansen. In Bretagne maakt ze kennis met moderne dans. Zal zij toch weer kunnen dansen? De rol van Élise wordt door prima ballerina Marion Barbeau vertolkt. Zij danst bij het beroemde ballet van de Parijse Opera.

Grutto! De Reis van onze nationale Vogel
De film Grutto! is een indrukwekkende documentaire over hoe de grutto probeert te overleven in een veranderende wereld. Deze natuurdocumentaire vertelt het magistrale verhaal van onze grutto die symbool staat voor de rol van biodiversiteit in onze huidige samenleving. Een bijzondere reis in tijd en ruimte waarin vogels én boeren hun best doen om te overleven.

Tekencarrousel: De cursus begint met de opbouw van het tekenen met grafietpotloden en het ontdekken van de diverse papiersoorten. Daarna worden portretten, objecten en stillevens in houtskool en krijt verbeeld. Tijdens de cursus wordt veel aandacht besteed aan de diverse technieken en het leren kijken.

Theatercarrousel: Kleinkunst De cursist onderzoekt met theaterdocent Lianne Loos de theatervorm kleinkunst. Hoe bouw je theatraal een goed verhaal op en hoe kun je dit met muziek ondersteunen? Deze cursus is geschikt voor mensen met enige theaterervaring en bestaat uit zes verschillende modules.

Website bouwen met Wordpress: Mensen met een eigen bedrijf kunnen meer klanten bereiken door het hebben van een website en/of webshop. Om dat te bewerkstelligen leert de cursist in zeven lessen hoe dat met Wordpress mogelijk is. Men bepaalt helemaal zelf de inhoud en lay-out. Verder bespaart de cursist ook nog eens geld.