Alet Klarenbeek spreekt in Swaenswijk

Cultuur
Alet Klarenbeek komt naar Alphen.
Alet Klarenbeek komt naar Alphen. (Foto: Marije Kuiper)

ALPHEN -  Alet Klarenbeek uit Amsterdam is maandag 7 november om 14.00 uur te gast in Wijkcentrum Swaenswijk in Alphen. Klarenbeek is de oprichter van het ouderenplatform UP en schrijver van het boek ‘Ik ben niet eenzaam’. Ze gelooft in de kracht van nieuwsgierigheid.

“Als we elkaar meer vragen stellen en vertellen waar we over twijfelen, wordt het leven stukken interessanter en de kansen op vriendschap en verbinding groter. Met de UP! Programma’s verleidt ze ouderen met elkaar in gesprek te gaan. Met succes”, zo stelt Sjaak van der Neut van het wijkcentrum. “En de ouderen zelf zijn verbaasd hoeveel vertrouwen, nieuwe inzichten en contacten ze opdoen. Ouder worden is een uitermate persoonlijk proces en persoonlijke groei is mogelijk tot de laatste snik. Een thema dat niet alleen ouderen aanspreekt, wordt op een zeer pakkende manier gebracht.” De entree bedraagt 5 euro. Dat is inclusief twee keer een kopje koffie en/of thee. Het wijkcentrum is gevestigd aan de Jongkindt Coninckstraat 2b. 

Shantykoor

Op woensdag 9 november, van 14.00 tot 16.00 uur, is er een optreden van Het Shantykoor “De Kreunende Sluisdeuren”. Het koor is in 1997 begonnen met 50 zangers en 4 accordeonisten als winteractiviteit van een watersportvereniging. Het voortgebrachte geluid kwam in het begin op een enkeling over als een kreunende sluisdeur. Vandaar de naam “De Kreunende Sluisdeuren”. Het geluid van een houten sluisdeur is watersporters welbekend.

Kwaliteit

“Er is door de jaren hard gewerkt aan de kwaliteit van het koor. Eerst zongen ze eenstemmig en al gauw tweestemmig en nu zijn veel liederen uit het repertoire op een meerstemmig vertolken van shanty’s en zeemansliederen afgestemd, die menigeen meenemen naar de tijden van weleer”, vertelt Van der Neut. Inmiddels zijn “De Kreunende Sluisdeuren” uitgegroeid tot een koor van een kwalitatief hoogstaand niveau en zijn zeer gewaardeerd op festivals en optredens zowel lokaal als nationaal en zelfs internationaal. De entree bedraagt 5 euro.

Meer informatie

Meer info: www.wijkcentrumswaenswijk.nl.