Ruim 80 jaar onderwijservaring stopt op basisschool De Mare

Nieuws
Afbeelding
((Foto: PCB De Mare))

ALPHEN AAN DEN RIJN - Op PCB De Mare is afgelopen week afscheid genomen van twee gedreven leerkrachten. Allebei hebben zij ruim veertig jaar onderwijservaring en mogen nu met pensioen. 

Met pijn in het hart verlaten zij de plek waar ze met ziel en zaligheid gewerkt hebben. “Henny Meijerink-Olsman is al meer dan dertig jaar als leerkracht verbonden aan De Mare, wat vroeger de Hoeksteen heette. 

Hedwig van Loo-Schrave heeft haar werkzame carrière op verschillende scholen vormgegeven. Een hele periode ook als directeur van verschillende basisscholen. Hedwig heeft er twee jaar geleden voor gekozen om het vak van directeur achter zich te laten en nog een paar jaar voor de klas te gaan om het onderwijs uit te gaan op de manier waarop zij het begonnen is. Met hart en liefde voor de kinderen. Zo ook Henny, die nog fris in het hedendaagse onderwijs staat.”

Vele veranderingen hebben zij gezien en mede vormgegeven. “Altijd met het doel voor ogen dat het ten goede diende te komen aan de kinderen. Die passie heeft hen gevoed om er elke dag weer te zijn voor de kinderen, hen te helpen zichzelf te ontwikkelen en ontdekken. Ons mooie vak ziet twee mensen gaan die meer dan 2.000 kinderen hebben geholpen een stapje te zetten in hun ontwikkeling.”

Afbeelding