GroenLinks heeft kandidatenlijst

Nieuws
De kandidatenlijst van GroenLinks Alphen aan den Rijn voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 is vastgesteld.
De kandidatenlijst van GroenLinks Alphen aan den Rijn voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 is vastgesteld. Foto: GroenLinks

ALPHEN AAN DEN RIJN- De kandidatenlijst van GroenLinks Alphen aan den Rijn voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 is vastgesteld. De lijst, onder aanvoering van lijsttrekker José Huls, laat volgens de partij een mix zien tussen leeftijden, geslacht, interesses en plaatsen van herkomst. In de top tien zien staan er volgens GroenLinks zowel bekende als nieuwe gezichten.

Huls zet zich alweer een jaar of tien in voor de Alphense politiek, en staat volgens GroenLinks bekend vanwege haar inzet voor kwetsbare groepen in de samenleving. Ook op de twee plekken hierna zien we bekende gezichten: huidig fractievoorzitter René Driesen, die zich hard maakt voor cultuur, en wethouder Erik van Zuylen, “een verbinder met een groen hart”. Er staan echter ook aardig wat nieuwe namen in de top tien, zoals de activistische lerares Pauline Thoomes, wetenschapper Max van Lent, strijder voor gelijke rechten Dalal Taouil, en campagneleider en bestuurskundige Daan Cornelissen.

Hoeken

De rest van de lijst, met maar liefst 37 kandidaten, bestaat uit een divers gezelschap uit verschillende hoeken van de gemeente. “Wat zij allemaal gemeen hebben is dat zij allemaal hetzelfde doel nastreven: een duurzame en een sociale gemeente, waarin iedereen meetelt en cultuur wordt gekoesterd. De lijst wordt afgesloten door Marijke Kottenhagen, die al 16 jaar gemeenteraadslid voor GroenLinks is”, stelt de partij.

Ik ben erg trots op onze geweldige lijst! - lijsttrekker José Huls

Huls: “Ik ben erg trots op onze geweldige lijst! Ik hoop dat zoveel mogelijk van deze kandidaten in de gemeenteraad komen, zodat we een sterk groen en links geluid kunnen laten horen in deze gemeente. Het is tijd voor betaalbare woningen, voldoende zorg, en stevige actie op gebied van de energietransitie!”

PvdA

Ernst-Jan Straver gaat voor PvdA de kar trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart van het volgend jaar. De huidige fractievoorzitter is voorgedragen door het partijbestuur en tijdens de algemene ledenvergadering is de nominatie geaccordeerd door de leden. Per abuis stond zijn voornaam onlangs verkeerd in de krant. De redactie betreurt dat.