De kandidatenlijst van GroenLinks Alphen aan den Rijn voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 is vastgesteld.
De kandidatenlijst van GroenLinks Alphen aan den Rijn voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 is vastgesteld. Foto: GroenLinks

GroenLinks heeft kandidatenlijst

Nieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN- De kandidatenlijst van GroenLinks Alphen aan den Rijn voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 is vastgesteld. De lijst, onder aanvoering van lijsttrekker José Huls, laat volgens de partij een mix zien tussen leeftijden, geslacht, interesses en plaatsen van herkomst. In de top tien zien staan er volgens GroenLinks zowel bekende als nieuwe gezichten.

Huls zet zich alweer een jaar of tien in voor de Alphense politiek, en staat volgens GroenLinks bekend vanwege haar inzet voor kwetsbare groepen in de samenleving. Ook op de twee plekken hierna zien we bekende gezichten: huidig fractievoorzitter René Driesen, die zich hard maakt voor cultuur, en wethouder Erik van Zuylen, “een verbinder met een groen hart”. Er staan echter ook aardig wat nieuwe namen in de top tien, zoals de activistische lerares Pauline Thoomes, wetenschapper Max van Lent, strijder voor gelijke rechten Dalal Taouil, en campagneleider en bestuurskundige Daan Cornelissen.

Hoeken

De rest van de lijst, met maar liefst 37 kandidaten, bestaat uit een divers gezelschap uit verschillende hoeken van de gemeente. “Wat zij allemaal gemeen hebben is dat zij allemaal hetzelfde doel nastreven: een duurzame en een sociale gemeente, waarin iedereen meetelt en cultuur wordt gekoesterd. De lijst wordt afgesloten door Marijke Kottenhagen, die al 16 jaar gemeenteraadslid voor GroenLinks is”, stelt de partij.

Ik ben erg trots op onze geweldige lijst! - lijsttrekker José Huls

Huls: “Ik ben erg trots op onze geweldige lijst! Ik hoop dat zoveel mogelijk van deze kandidaten in de gemeenteraad komen, zodat we een sterk groen en links geluid kunnen laten horen in deze gemeente. Het is tijd voor betaalbare woningen, voldoende zorg, en stevige actie op gebied van de energietransitie!”

PvdA

Ernst-Jan Straver gaat voor PvdA de kar trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart van het volgend jaar. De huidige fractievoorzitter is voorgedragen door het partijbestuur en tijdens de algemene ledenvergadering is de nominatie geaccordeerd door de leden. Per abuis stond zijn voornaam onlangs verkeerd in de krant. De redactie betreurt dat.

Afbeelding
De minibiebs hangen er weer Nieuws 25 jan, 11:48
Afbeelding
Kermis op Koningsdag naar Europapark Nieuws 25 jan, 09:46
Afbeelding
Wethouder Greenport op werkbezoek: 'Enthousiast' Politiek 24 jan, 12:59
Afbeelding
'Mooi om te kunnen bijdragen aan Flying Doctors' Nieuws 24 jan, 10:33
Afbeelding
Evenementen Alphen aan den Rijn 2023: dit staat op de planning! Algemeen 24 jan, 09:10
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:02
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:46
Afbeelding
Evaluatie van horecaterrassen in de gemeente Alphen Nieuws 24 jan, 08:30
Afbeelding
Heerlijk met de Camper of Caravan op reis Partnerbijdrage 23 jan, 13:59
Afbeelding
Stembureaus in Alphen aan den Rijn: alle locaties op een rij Politiek 23 jan, 13:53
Afbeelding
Carnaval 2023 in Boskoop: dit staat op het programma van De Krooshappers! Uitgaan 23 jan, 11:56
Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 23 jan, 10:24
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.