Bomen geplant in Nationaal KinderBomenBos

Nieuws
Het KinderBomenBos in Benthuizen is sinds zaterdag ruim 160 bomen rijker.
Het KinderBomenBos in Benthuizen is sinds zaterdag ruim 160 bomen rijker. ((Foto: PR))

BENTHUIZEN - Het Nationaal KinderBomenBos van Staatsbosbeheer en stichting Nationale Boomfeestdag is na afgelopen zaterdag ruim 160 bomen rijker. Tijdens de plantdag in Benthuizen zijn er 150 geboortebomen en 12 levensbomen geplant.

Het Nationaal KinderBomenBos van Staatsbosbeheer en de stichting is 20 hectare groot en bestaat uit Geboorteboomkamers en Levensboomkamers. In de Geboorteboomkamers groeien Geboortebomen voor nieuwe wereldburgertjes. De Levensboomkamers zijn bedoeld om overleden kinderen te herdenken. De Levensbomen kunnen besteld worden door het adopteren van een KinderGedenkplek in de Levensbomenkamer. 

“In elk plekje groeit centraal jouw Levensboom, zodat er een levend monument ontstaat als een blijvende herinnering aan een uniek leven(tje). Je krijgt dus een op naam gestelde Levensboom op een unieke plek met de mogelijkheid om as bij de boom te verstrooien.”

“Geboortebomen worden geplant ter ere van nieuwe wereldburgertjes en symboliseren dat ook zij moeten kunnen opgroeien in een groene, gezonde wereld.”

Meer informatie over het KinderBomenBos in Benthuizen is te vinden op de website: www.boomfeestdag.nl/onze-bossen/kinderbomenbos.