GroenLinks: renoveer brug bij Biezen

Nieuws
Volgens GroenLinks wacht deze brug al lange tijd op renovatie.
Volgens GroenLinks wacht deze brug al lange tijd op renovatie. Foto: GroenLinks Alphen aan den Rijn

BOSKOOP- De fractie van GroenLinks Alphen aan den Rijn heeft artikel 40-vragen aan het college gesteld over het renoveren van een brug in de Boskoopse straat Biezen. Volgens GroenLinks wacht deze brug al lange tijd op renovatie, waardoor de brug niet open kan en er veel minder mogelijkheden zijn voor rondvaarten in het gebied. 

Aanleiding voor het stellen van de vragen is volgens de partij dat een andere brug wel uitvoerig wordt gerenoveerd en dan weer open kan, terwijl zich achter de brug geen doorgaand water meer bevindt. GroenLinks raadslid Frits Teule licht toe: “De Biezen is ongetwijfeld een van de mooiste straten van Boskoop. De brug ter hoogte van Rent A Car Service Boskoop wacht al lang op renovatie, zodat het weer een doorgaande waterweg wordt voor toerisme en beroepsvaart. Het steekt de VVV Boskoop en de Dorpsraad Boskoop dat dit nog niet is gebeurd. Te meer omdat de brug bij firma P. de Frankrijker en Zonen nu wel uitvoerig wordt hersteld en dan weer kan openen, terwijl het beweegbaar maken van de brug hier juist zinloos was: achter de brug is de sloot niet meer bevaarbaar. We hebben daarom hierover vragen aan het college gesteld.”

De artikel 40-vragen zijn:

-        Is er begrip voor dat betrokkenen in Boskoop niet begrijpen dat de brug bij fa. De Frankrijker wél gerenoveerd wordt en de brug ter hoogte van de fa. RACS (nog) niet?

-        Deelt u de mening dat dat de vergaande compleetheid van de renovatie van de brug bij De Frankrijker (fundering, beweegbaar maken, slagbomen enz.) wellicht teveel van het goede is en ook op langere termijn (dus vermijdbare) onderhoudskosten met zich meebrengt?

-    Is het mogelijk om (een deel van) de gelden bestemd voor de renovatie van de brug bij Fa. De Frankrijker alsnog aan te wenden voor een beweegbare brug bij Fa. RACS?

-    En als dat allemaal niet mogelijk blijkt te zijn, kan dan de gewenste brug bij Fa. RACS op andere gronden / met andere middelen toch meegenomen worden in de korte termijn renovatie van De Biezen?

De raadsleden hebben het recht om mondelinge en schriftelijke vragen te stellen aan het college. Het schriftelijke vragenrecht is verder uitgewerkt in artikel 40 van het reglement van orde van de raad. Daarom wordt dit type vragen artikel 40-vragen genoemd. Het college moet ze binnen 30 dagen beantwoorden.