Coördinator Linda Timmermans (39) fleurt het nieuwe kantoor op met grote planten, manager Jos Timmermans (62) neemt de printer en de bijzettafeltjes voor zijn rekening.
Coördinator Linda Timmermans (39) fleurt het nieuwe kantoor op met grote planten, manager Jos Timmermans (62) neemt de printer en de bijzettafeltjes voor zijn rekening. (Foto: Morvenna Goudkade)

Actief Rijnwoude naar De Juffrouw: ‘Heel blij mee’

Nieuws

HAZERSWOUDE-DORP - Hun kantoortje bestond uit één bureau en vergaderen deden ze thuis aan de keukentafel. Maar dat gaat nu veranderen: vrijwilligersorganisatie Actief Rijnwoude heeft per 1 januari een prachtige werkplek in Dorpshuis De Juffrouw in Hazerswoude-Dorp. “We kunnen daar werken, vergaderen en onze relaties ontvangen.”

Morvenna Goudkade

Manager Jos Timmermans (62) en coördinator Linda Timmermans (39), zij is het nichtje van Jos, zijn er ‘heel blij’ mee. Want na jaren aan de keukentafel, biedt het nieuwe onderkomen heel veel mogelijkheden. Actief Rijnwoude had voorheen een piepklein kantoortje bij een assurantiekantoor, vooral de werkplek van manager Jos. In Buurthuis De Juffrouw, een voormalige basisschool, krijgt de vrijwilligersorganisatie de beschikking over een heus lokaal.

Ik heb hier vroeger nog op school gezeten

“De ruimte is zo groot dat er gemakkelijk vier bureaus in passen, plus een vergadertafel en een keukenhoek”, zegt coördinator Linda. “We kunnen er echt een goede en gezellige werkruimte van maken.” Daar zijn ze volop mee bezig, want het nieuwe kantoor moet natuurlijk wel ingericht. “We hadden bijna geen spullen, dus we hebben een oproep gedaan op onze Facebookpagina: wie heeft er een koelkastje over of wat grote planten?”, vertelt de Hazerswoudse. “We hebben al diverse planten gekregen en er komen er nog meer.” Haar oom Jos sjouwt intussen met de printer en bijzettafeltjes. “Deze ruimte is voor ons een enorme uitbreiding. We gaan van 12 vierkante meter naar 64 vierkante meter.”

De vrijwilligersorganisatie bestaat als Stichting Actief Rijnwoude inmiddels 9 jaar. Het begon twee jaar daarvoor als particulier initiatief van Jos Timmermans. Inmiddels is de stichting, met tal van maatschappelijke activiteiten, niet meer weg te denken uit de regio. “We groeien en ontwikkelen ons steeds verder”, zegt Jos. “We werken ook veel samen met maatschappelijke partners. Van TOM in de buurt tot Alphen Vitaal. Dan wordt een goede kantoorruimte met de nodige faciliteiten steeds belangrijker. We hebben nu ook flexplekken voor samenwerkingspartners; we denken dat dit heel handig kan zijn voor de buurtcoaches van Alphen Vitaal en de cultuurcoaches van Parkvilla.”

Om zich heen kijkend in de lichte ruimte met hoge ramen en plafonds: “Ik heb hier vroeger nog op school gezeten, op de oude Sint Michaëlschool, en nu zitten wij hier straks met de Stichting. Vind ik toch wel heel erg leuk.” Linda verheugt zich ook al: “Dit is een prachtig pand, met een heel mooi plein. Super dat dit onze nieuwe huisvesting is.” Buurthuizen worden maatschappelijk steeds belangrijker, weet Jos. “In voormalig Rijnwoude zijn vier buurthuizen, behalve De Juffrouw zijn er ook De Tas in Benthuizen, De Som in Hazerswoude-Rijndijk en De Ridderhof in Koudekerk.”

Naast alle blijdschap om de nieuwe behuizing, is er ook teleurstelling: door de aangescherpte coronamaatregelen liggen alle activiteiten stil. “Het is heel jammer”, vindt Linda. “Geen ontmoetingen, geen uitstapjes. Natuurlijk zijn wij niet de enigen, overal is het stil. We blijven positief en zo gauw het kan, gaan we weer beginnen.” Ze nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid, zegt Jos. “Bij de afkondiging van de lichte lockdown hebben we de activiteiten stopgezet. We willen niet bijdragen aan het probleem, we willen bijdragen aan de oplossing.”

Intussen kunnen mensen nog wel genieten van de befaamde ‘ommetjes’, lokale wandelingen door de verschillende gebieden van Rijnwoude. “Niet in groepsverband, zoals gebruikelijk, maar individueel. We hebben zes mooie wandelingen uitgezet, te downloaden vanaf onze website.”

Afbeelding
De minibiebs hangen er weer Nieuws 25 jan, 11:48
Afbeelding
Kermis op Koningsdag naar Europapark Nieuws 25 jan, 09:46
Afbeelding
Wethouder Greenport op werkbezoek: 'Enthousiast' Politiek 24 jan, 12:59
Afbeelding
'Mooi om te kunnen bijdragen aan Flying Doctors' Nieuws 24 jan, 10:33
Afbeelding
Evenementen Alphen aan den Rijn 2023: dit staat op de planning! Algemeen 24 jan, 09:10
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:02
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:46
Afbeelding
Evaluatie van horecaterrassen in de gemeente Alphen Nieuws 24 jan, 08:30
Afbeelding
Heerlijk met de Camper of Caravan op reis Partnerbijdrage 23 jan, 13:59
Afbeelding
Stembureaus in Alphen aan den Rijn: alle locaties op een rij Politiek 23 jan, 13:53
Afbeelding
Carnaval 2023 in Boskoop: dit staat op het programma van De Krooshappers! Uitgaan 23 jan, 11:56
Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 23 jan, 10:24
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.