De Ziendeweg gaat ook dicht voor doorgaande personenauto’s.
De Ziendeweg gaat ook dicht voor doorgaande personenauto’s. (Foto: gemeente Alphen aan den Rijn)

Ziendeweg ook dicht voor doorgaande personenauto’s, bestelwagens en motoren

Nieuws

AARLANDERVEEN- De Ziendeweg in Aarlanderveen ten zuiden van de Achtermiddenweg wordt voor een proefperiode van 9 maanden afgesloten voor doorgaande motorvoertuigen. De afsluiting gaat in vanaf april of mei en geldt niet voor landbouwvoertuigen. Dat meldt de gemeente Alphen aan den Rijn.

Door de afsluiting moet de verkeersveiligheid en de leefbaarheid op de Ziendeweg en achterliggende routes verbeteren, zo stelt de gemeente. Volgens de gemeente kan langzaam verkeer (fietsers, maar ook voetgangers) zo beter gebruik gaan maken van de weg. “Na afloop van de proefperiode wordt op basis van alle resultaten een besluit genomen of de weg afgesloten blijft. Als de weg niet afgesloten blijft, dan is de aanleg van een fietspad een mogelijke oplossing voor de langere termijn.” 

Aanleiding besluit 

Het besluit is volgens de gemeente genomen na onderzoek bij belangenorganisaties, en bewoners en bedrijven langs en nabij de Ziendeweg. “Over het algemeen wordt de weg als verkeersonveilig beschouwd, vooral voor fietsers. De meerderheid staat positief tegenover een afsluiting. Dat geldt overigens ook voor de aanleg van een fietspad. Realisatie van een fietspad is echter een langdurig proces door de hoge kosten, aankoop van gronden en procedures, waardoor het pas op langere termijn een oplossing zou kunnen zijn voor de verkeersonveiligheid op de Ziendeweg.” 

De gevolgen van de afsluiting worden nauwlettend gemeten op wegen waar gevolgen van de afsluiting merkbaar kunnen zijn, doordat weggebruikers een alternatieve route gaan rijden. De gemeente Alphen aan den Rijn doet dit in overleg met de gemeente Nieuwkoop en de provincie Zuid-Holland.   

Bestemmingsverkeer

Op de Ziendeweg geldt nu al een breedtebeperking tot 2,2 meter en een aslastbeperking tot 5 ton. Ook op de meeste wegen die aansluiten op de Ziendeweg gelden verkeersbeperkende maatregelen. Grotere voertuigen mogen dus al geen gebruik maken van de weg, behalve als ze ontheffing hebben vanwege een bestemming. Met de afsluiting mogen ook doorgaande personenauto’s, bestelwagens en motoren geen gebruik meer maken van de Ziendeweg. Voor landbouwvoertuigen is er geen geschikte alternatieve route. Een camera gaat overtreders van de afsluiting registreren. Een dergelijke camera staat al aan de weg om de huidige breedtebeperking te handhaven.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Sportverenigingen hijsen regenboogvlag in Kaag en Braassem Nieuws 4 okt, 11:23
Afbeelding
Van As wil De Werf behouden én liefst uitbreiden Nieuws 4 okt, 11:00
Afbeelding
Avanti viert jubileum met toertocht Sport 4 okt, 10:25
Afbeelding
BTC tennistoernooi voor 50+’ers Sport 4 okt, 10:02
Afbeelding
Convenant voor cultuureducatie Nieuws 4 okt, 09:41
Afbeelding
‘Boskoop800, waarin een klein dorp groot kan zijn’ Nieuws 3 okt, 16:23
Afbeelding
Musicalcomedy over de wondere wereld van het daten te zien in Castellum Cultuur 3 okt, 14:02
Afbeelding
Allerlei activiteiten in Swaenswijk Algemeen 3 okt, 12:20
Afbeelding
Jubileummusical Water en Vuur in Parkvilla Cultuur 3 okt, 11:58
Afbeelding
Gratis koffie en stroopwafels tijdens de Nationale Onderwijsweek Nieuws 3 okt, 11:39
Afbeelding
‘Maak kennis met Nieuwe Alphenaren die uit verre landen komen’ Nieuws 3 okt, 10:19
Afbeelding
Wijkagent Ton Tijsen heeft geen genade meer voor ‘Jamaarouders’ Nieuws 30 sep, 14:55
Afbeelding
Superjuffie vliegt naar Castellum Cultuur 30 sep, 12:46
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief