De Ziendeweg gaat ook dicht voor doorgaande personenauto’s.
De Ziendeweg gaat ook dicht voor doorgaande personenauto’s. (Foto: gemeente Alphen aan den Rijn)

Ziendeweg ook dicht voor doorgaande personenauto’s, bestelwagens en motoren

19 jan, 11:57 Nieuws

AARLANDERVEEN- De Ziendeweg in Aarlanderveen ten zuiden van de Achtermiddenweg wordt voor een proefperiode van 9 maanden afgesloten voor doorgaande motorvoertuigen. De afsluiting gaat in vanaf april of mei en geldt niet voor landbouwvoertuigen. Dat meldt de gemeente Alphen aan den Rijn.

Door de afsluiting moet de verkeersveiligheid en de leefbaarheid op de Ziendeweg en achterliggende routes verbeteren, zo stelt de gemeente. Volgens de gemeente kan langzaam verkeer (fietsers, maar ook voetgangers) zo beter gebruik gaan maken van de weg. “Na afloop van de proefperiode wordt op basis van alle resultaten een besluit genomen of de weg afgesloten blijft. Als de weg niet afgesloten blijft, dan is de aanleg van een fietspad een mogelijke oplossing voor de langere termijn.” 

Aanleiding besluit 

Het besluit is volgens de gemeente genomen na onderzoek bij belangenorganisaties, en bewoners en bedrijven langs en nabij de Ziendeweg. “Over het algemeen wordt de weg als verkeersonveilig beschouwd, vooral voor fietsers. De meerderheid staat positief tegenover een afsluiting. Dat geldt overigens ook voor de aanleg van een fietspad. Realisatie van een fietspad is echter een langdurig proces door de hoge kosten, aankoop van gronden en procedures, waardoor het pas op langere termijn een oplossing zou kunnen zijn voor de verkeersonveiligheid op de Ziendeweg.” 

De gevolgen van de afsluiting worden nauwlettend gemeten op wegen waar gevolgen van de afsluiting merkbaar kunnen zijn, doordat weggebruikers een alternatieve route gaan rijden. De gemeente Alphen aan den Rijn doet dit in overleg met de gemeente Nieuwkoop en de provincie Zuid-Holland.   

Bestemmingsverkeer

Op de Ziendeweg geldt nu al een breedtebeperking tot 2,2 meter en een aslastbeperking tot 5 ton. Ook op de meeste wegen die aansluiten op de Ziendeweg gelden verkeersbeperkende maatregelen. Grotere voertuigen mogen dus al geen gebruik maken van de weg, behalve als ze ontheffing hebben vanwege een bestemming. Met de afsluiting mogen ook doorgaande personenauto’s, bestelwagens en motoren geen gebruik meer maken van de Ziendeweg. Voor landbouwvoertuigen is er geen geschikte alternatieve route. Een camera gaat overtreders van de afsluiting registreren. Een dergelijke camera staat al aan de weg om de huidige breedtebeperking te handhaven.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Gouden fietsbel actie tijdens Zomerspektakel Cultuur 25 mei, 12:06
Afbeelding
Expositie bezoeken over rampjaar 1672 Cultuur 25 mei, 11:50
Afbeelding
Gemeente Alphen zoekt nieuwe kinderraad, kinderburgemeester en kinderwethouders Nieuws 25 mei, 10:37
Afbeelding
Repeteren voor Schone van Boskoop: ‘Wij zijn Joost en Isabel’ Nieuws 23 mei, 12:45
Afbeelding
‘Mensen en muziek in beweging zetten is magisch’ Nieuws 23 mei, 12:45
Afbeelding
Van melk naar zoutjes: Menken Orlando terug in Hazerswoude Nieuws 23 mei, 12:45
Afbeelding
Vrouw als wethouder: ‘Heel positief’ Nieuws 23 mei, 12:43
Afbeelding
Alphense Trudy schrijft een boek over een Afghaanse vluchteling Cultuur 20 mei, 16:28
Afbeelding
Bankhelpdeskfraude professionaliseert: ‘Dit kan iedereen gebeuren’ Nieuws 20 mei, 15:56
Afbeelding
Wachten op de Alphense brug is binnenkort nooit meer hetzelfde Algemeen 20 mei, 15:24
Afbeelding
Floravita opent officieel de deuren Nieuws 20 mei, 15:00
Afbeelding
Zero Waste Tour komt naar Alphen Nieuws 20 mei, 14:20
Afbeelding
CDA blij met benoeming Breeuwsma als wethouder Politiek 20 mei, 13:17
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief