De gemeente Alphen toont haar solidariteit.
De gemeente Alphen toont haar solidariteit. (Foto: gemeente Alphen)

Regenboogvlag wappert voor het oude raadhuis uit solidariteit

Nieuws

ALPHEN - Het was dinsdag 17 mei IDAHOBIT (Internationale Dag Tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans-, en Interseksefobie). Dat is een internationale dag waarop we samen laten zien tegen elke discriminatie en geweld op grond van seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie of geslachtskenmerken te zijn.

Daarom is de regenboogvlag door burgemeester Liesbeth Spies, wethouder Han de Jager en raadsleden gehesen. De vlag hangt een week voor het Oude Raadhuis in Alphen. Gemeente Alphen: “Iedereen verdient de vrijheid en veiligheid om altijd en overal, zichtbaar zichzelf te kunnen zijn. Dit is helaas niet vanzelfsprekend. Met het hijsen van de regenboogvlag en een special met lezing en film bij Parkvila geven we de boodschap af dat we open staan voor diversiteit en vragen we extra aandacht voor acceptatie van onze LHBTI- inwoners”.
Remke Verdegem, zelf transvrouw, bestuurslid en vicevoorzitter van Transgender Netwerk Nederland, coördinator van het team Voorlichting bij COC Leiden en lid van Regenboogalliantie Alphen aan den Rijn, hield een lezing over wat het betekent om transgender te zijn in Nederland. Ze nam aanwezigen mee in haar eigen coming outverhaal en vertelde meer over begrippen als genderdiversiteit, genderidentiteit en genderdysforie. De documentaire Petite Fille was een portret over een transgender meisje, dat niks liever wil dan overal zichzelf kunnen zijn. Regisseur Sébastien Lifshitz schetste een portret. “Hij geeft een kijk in het leven van een familie die vecht voor het geluk van hun dochter in een samenleving die vasthoudt aan traditionele ideeën over gender. Zijn aangrijpende en belangrijke documentaire ontving internationaal veel lof en is in 2020 bekroond met de Grand Prix op het Filmfestival van Gent.” De gemeente wil naar eigen zeggen een plek zijn waar niet wordt gediscrimineerd, ook niet op basis van seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie of geslachtskenmerken. Daarom is onze gemeente één van de 54 regenbooggemeenten die met de minister van onderwijs een intentieverklaring getekend hebben. Deze zetten zich actief in voor de acceptatie, emancipatie, en veiligheid van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen (LHBTI’s). “We zijn pas écht vrij als iedereen dat is. Spreek u daarom uit voor vrijheid, solidariteit, verbinding, gelijkwaardigheid en diversiteit en laat zien dat niemand er alleen voor staat!”

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Tips om inbraak te voorkomen tijdens je vakantie Nieuws 23 jun, 13:36
Afbeelding
Signeersessie boek van oud-Boskoopse Mirjam Nieuws 23 jun, 13:10
Afbeelding
Woordkunstenaar Alice Bakker schrijft een YA-roman in zakformaat Cultuur 23 jun, 10:00
Afbeelding
Kersverse wethouder Ines de Ridder bezoekt met leerlingen de Nieuwkoopse Plassen Nieuws 22 jun, 14:33
Afbeelding
Rotery en Lions halen bijna 15K op voor vluchtlingen Oekraine Nieuws 22 jun, 11:05
Afbeelding
VOA begint met enquête onder ondernemers Nieuws 22 jun, 10:47
Afbeelding
Kledingbank Groene Hart groeit uit zijn jasje en is op zoek naar groter pand Nieuws 22 jun, 10:10
Afbeelding
Tegels moeten de herkenbaarheid van Park Zegersloot gaan versterken Nieuws 22 jun, 09:32
Afbeelding
SBN: zorgen over stikstofplannen Politiek 21 jun, 14:34
Afbeelding
Nightwatch Eredivisie Beachvolleybal Nieuws 21 jun, 14:18
Afbeelding
Niet alleen planten, ook banen op Open Kwekerijdag Nieuws 21 jun, 14:01
Afbeelding
Nieuw: kinderfestival Konijn aan de Rijn Cultuur 21 jun, 13:57
Afbeelding
Alphenaar in actie op EK tafeltennis Sport 21 jun, 10:06
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief