Gluren bij de Buren: ga op cultuursafari

Nieuws
Bezoekers genieten van podiumkunst in tuinen en huiskamers.
Bezoekers genieten van podiumkunst in tuinen en huiskamers. (Foto: Gluren bij de Buren)

ALPHEN/BOSKOOP - Van Boskoop tot Koudekerk aan den Rijn: in heel Alphen aan den Rijn kan zondag 3 juli genoten worden van podiumkunst in de tuinen en huiskamers van bewoners met het evenement Gluren bij de Buren.

Op zondag 3 juli gooien inwoners hun deuren en tuinhekken wagenwijd open en zullen er optredens van lokale podiumkunstenaars te zien zijn in huiskamers en tuinen verspreid over de gemeente. “Het programma van Gluren bij de Buren Alphen zit bomvol verrassingen, vanaf nu uit te pluizen op www.glurenbijdeburen.nl”, aldus de organisatie. 

“Jazz-trio’s, musicalsterren (in de dop), punkbands, balletdansers, grappenmakers, kleinkunstenaars en andere podiumbeesten vertonen hun kunsten in intieme setting.” Op elke deelnemende locatie treedt een act drie keer op tussen 13.00 en 18.00 uur. In totaal zijn er 141 optredens op 42 locaties.
Hoofdpartner van Gluren bij de Buren is dit jaar SPAR. John van der Ent, Algemeen Directeur van SPAR: “Wij dragen graag bij aan de ontmoeting en verbinding tussen bewoners binnen verschillende wijken en gemeenten die meedoen.”

“Op de website is het volledige en meest actuele programma te vinden, met landelijk in totaal maar liefst 1.500 deelnemende locaties om een weg door te banen. Ook kan er een eigen route uitgestippeld worden om te printen of om te delen met goede buren en verre vrienden en samen te gaan gluren.”

Gluren bij de Buren wordt georganiseerd in samenwerking met cultuurplatform KHABBAZ. Diverse culturele organisaties zijn met buitenoptredens van de partij.
Gluren bij de Buren Alphen aan den Rijn vindt plaats op zondag 3 juli van 13.00 tot 18.00 uur. Entree: pay what you can. Reserveren is niet nodig.

Meer informatie: www.glurenbijdeburen.nl.