Jeugdlintjes uitgereikt in Alphen

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Archief)

ALPHEN - De gemeente Alphen aan den Rijn is dit jaar een onderscheiding rijker. De gemeenteraad van 2018-2022 heeft via een motie besloten dat jeugdigen die zich inzetten voor mens, dier of maatschappij wat meer in het zonnetje mogen worden gezet.

Daarvoor heeft de de vorige gemeenteraad de Jeugdlintjes in het leven geroepen, voor jonge mensen tussen de 4 en 22 jaar. “Er zijn veel verschillende daden die een Jeugdlintje waard zijn. Een kind dat wekelijks voor de plantjes zorgt van de buurvrouw die slecht ter been is. Een neefje dat voor de dagelijkse boodschappen van zijn zieke buurman zorgt. Een buurmeisje dat een leuk buurtfeest heeft georganiseerd. Een klasgenoot die opkomt voor kinderrechten in Alphen aan den Rijn off een teamgenoot die elke week voetbaltraining geeft in het park”, vertelt de gemeente Alphen aan den Rijn.

Bijzonders

“Ken je zelf iemand tussen de 4 en 22 jaar die iets bijzonders heeft gedaan? Een eenmalige actie voor mens of dier, straat of buurt? Of die zich al langere tijd zich vrijwillig inzet voor anderen? Nomineer hem of haar dan voor een Jeugdlintje! Nomineren kan tot 16 oktober. De feestelijke uitreiking van de Jeugdlintjes heeft plaats op 21 november, de dag na de Internationale Dag van de Rechten van het Kind”, aldus de gemeente.