Een unieke polder wandeltocht

Nieuws
Een prachtige en steeds veranderende polder
Een prachtige en steeds veranderende polder (Foto: )

Boskoop - Op woensdag 14 juni vindt er weer een unieke wandeltocht plaats dit jaar in de prachtige Boskoopse Gouwe Polder. Na het succes van de witte bruggetjesloop vorig jaar ter ere van Boskoop 800, is dit jaar gekozen voor het gebied tussen de Spoelwijkse Dijk en de Azalealaan.

Dit gebied is onderdeel van het bemalingsgebied Gouwe Polder en omvat de gebieden rondom het Rijneveld, Biezen, Zuidwijk en Randenburg. Het is een historisch Boskoops kwekerijgebied dat bekend staat om zijn vruchtbare grond.

De langgerekte kavels omsloten door water maken de kwekerijen minder goed bereikbaar. Met de wens om per vrachtauto de bedrijven te bereiken zijn sloten gedempt en om dat weer te compenseren is er elders land weggegraven tot water. Deze nieuwe situatie is mede aanleiding om naast modernisering van de bedrijven ook de natuur een impuls te geven. Zo ontstaan o.a. bijzondere eilandjes omgeven door veel water. De wandelaar gaat hiervan getuige zijn. Naast de stukjes kwekerij die nog geen passende herbestemming hebben gevonden, zien we en passant de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk ‘Koopse Glorie’ en eindigt op het transformatie gebied van de Proeftuin van Holland.

De tocht is ca. 5.5 km lang. Je moet goed ter been zijn en goede schoenen aan hebben. Het is tenslotte een polder wandeltocht. De start van de wandeltocht is tussen 19:00 uur en 19:30 uur vanaf de Proeftuin van Holland, Rijneveld 153 te Boskoop. Kom allen op de fiets!

Deze bijzondere wandeltocht wordt georganiseerd door de lokale Rotary Club en wordt gratis aangeboden. Schrijf je in via www.bloomingboskoop.nl, onder het programma.

Na afloop kun je gezellig samenzijn op het festivalterrein van Blooming Boskoop, waar je de mogelijkheid hebt om te genieten van een hapje en drankje. Mis deze kans niet om de prachtige omgeving te verkennen, heerlijke te wandelen en gezellig samen te zijn!