Schapen scheren op het Schaapherdersfeest

Nieuws
Weg met die vacht en kom maar op met het mooie weer!
Weg met die vacht en kom maar op met het mooie weer!

Alphen - Ieder jaar ontdoet St. Alphense Kinderboerderijen de schapen weer van hun warme wollen vacht.  Vorig jaar was het schaapscheerdersfeest een daverend succes, echt een feestje. Ook dit jaar zijn de schaapjes weer over de dam en viert de kinderboerderij het traditionele schaapscheerdersfeest op zondag 28 mei, van 11.00 tot 16.00 uur.

Alleen een feest zonder u is natuurlijk hélemaal geen feest, samen met ú kan er een zeer leuke dag van worden gemaakt. Tevens sponsort u hiermee direct de kinderboerderij.  

Op het erf is er een ambachtelijke markt met leuke braderiekraampjes en zelfgemaakte producten. Verwen uzelf met een leuk cadeau of maak iemand anders er blij mee! Voor de nieuwsgierigen onder ons, is er te zien hoe je kaas maakt én voor de creatievelingen zijn er kaaspakketten te koop om zélf thuis kaas te maken. Een kant-en-klaar kaasje bij de kaasboer kopen kan natuurlijk ook.

Voor de kids zijn er ook leuke activiteiten; skelter rijden, broodjes bakken, springen op het springkussen en natuurlijk zijn er pony’s. Voor de échte waaghalzen is er ook een bungee-trampoline. Wie durft? Wie het wat rustiger aan wil doen, kan met een scorekaart de allerhoogste score proberen te behalen met échte Oud-Hollandse spellen.   

En heb je van al die activiteiten trek gekregen? Op het food-plein kun je oer-hollandse lekkernijen versmaden. Speciaal voor deze gelegenheid is ook de limonadekoe van stal gehaald, dus melken maar. En het opleidingsorkest ‘Door Samenwerking Sterk’ zal samen met zanger Marco Laros gegarandeerd de voetjes van de vloer krijgen.

Voor volwassenen vraagt Stichting Alphense kinderboerderij een kleine bijdrage van € 2,-. Kinderen kunnen gratis naar binnen. De kinderboerderij werkt dit jaar met muntjes, deze zijn ieder evenement weer geldig. Pinnen kan, maar kost € 0,25 extra i.v.m. de kosten. Alle betalingen komen ten goede aan de geiten, schapen, konijnen, kippen en de rest van de beestenboel.