Trainingen voor Junior Triathlon Hazerswoude

Nieuws
Ook dit jaar worden er trainingen georganiseerd voor de kinderen die zich willen voorbereiden op de Junior Triathlon in Hazerswoude-Dorp.
Ook dit jaar worden er trainingen georganiseerd voor de kinderen die zich willen voorbereiden op de Junior Triathlon in Hazerswoude-Dorp. (Foto: PR)

HAZERSWOUDE - Ook dit jaar worden er trainingen georganiseerd voor de kinderen die zich willen voorbereiden op de Junior Triathlon in Hazerswoude-Dorp. De trainingen zijn gratis en vinden plaats in zwembad De Hazelaar en worden gehouden op 10, 17 en 24 juni.

“Dit initiatief heeft als doel om het evenement toegankelijk voor iedereen te maken. Daarom worden laagdrempelige trainingen georganiseerd voor de kinderen die geen of niet veel ervaring hebben met deze combi-sport”, aldus de organisatie van de triathlon.
Ruud Elstgeest en Victor Helmus van de organisatie, ook betrokken bij de Hazerswoudse-Boys, nemen de trainingen onder hun hoede: “De trainingen beginnen met een warming-up en daarna worden de drie sporten uitgeoefend met ook wissels van de ene naar de andere sport. De wissels zijn vaak het favoriete onderdeel van de kinderen”.
Het evenement trekt ook de aandacht van triathlon-verenigingen uit de regio; Team Triathlon Bodegraven heeft aangeboden om een clinic te geven tijdens de training van 17 juni. “De clinic door Jan Boot van TTB is een leuk afwisseling met wat wij doen. Ze hebben specifieke oefeningen met de triathlon-sporten en passen ze op een ludieke manier aan voor de kinderen”, aldus Ruud Eelstgeest.

Zwembad de Hazelaar stelt haar grasveld en een gedeelte van het bad beschikbaar, als er niet te veel bezoekers zijn. De trainingen zijn gratis en vinden plaats op de zaterdag voor het evenement, 10 17 en 24 juni, om 14.00 uur bij Zwembad de Hazelaar en duren ongeveer anderhalf uur.

De Junior Triathlon vindt plaats op zondag 2 juli. Voor meer informatie: www.triathlon-hazerswoude.nl en de Instagram- en Facebook-pagina.