Lezing: alles over vlinders rond Alphen

Nieuws
Het Icarusblauwtje.
Het Icarusblauwtje. (Foto: IVN Natuurkiekers)

ALPHEN - Waar zie je rond Alphen aan den Rijn de mooiste vlinders? Wanneer zie je ze en waarom zie je sommigen alleen op bepaalde plekken? Deze vragen worden beantwoord tijdens de IVN-lezing op dinsdagavond 13 juni van 19.30 tot 21.30 uur in Bezoekerscentrum De Veenweiden in Alphen.

De lezing wordt gegeven door Jan Henk Leeuwenburg. Hij is lid van de IVN-werkgroepen Natuurkiekers en Vlinderwerkgroep in Alphen. De lezing en presentatie is opgebouwd aan de hand van foto’s die hij in de afgelopen twaalf jaar zelf heeft gemaakt. Tijdens de lezing staat Jan Henk Leeuwenburg ook stil bij: hoe overwinteren vlinders, wat zijn endemische vlinders, hoe herken je dag-actieve nachtvlinders en hoe gaan de maandelijkse nachtvlindertellingen van de Vlinderwerkgroep in zijn werk? Ook zullen tips voor het fotograferen van vlinders niet ontbreken.

‘Ook tips over fotograferen van vlinders ontbreken niet’

“Na meerdere uitverkochte lezingen bij IVN staat hiermee opnieuw een leuke lezing op stapel.” Graag aanmelden via LezingenIVNAlphen@gmail.com. Kosten zijn 4 euro voor IVN-leden, en 6 euro voor niet-leden. Locatie: Bezoekerscentrum de Veenweiden aan de Burgemeester Bruins Slotsingel 15 in Alphen aan den Rijn. Inloop is vanaf 19.15 uur. 

“IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal.” 

Meer informatie via de website: www.ivn.nl/afdeling/alphen-aan-den-rijn.