Geef kleding en huisraad tweede leven

Nieuws
Geef kleding en huisraad tweede leven.
Geef kleding en huisraad tweede leven. (Foto: aangeleverd)

BOSKOOP - Vrijwilligers van Stichting Oost-Europa Boskoop (SOEB) staan 20 april klaar om je te helpen met het inleveren van kleding en huisraad. Je vindt de vrijwilligers achter voormalige Zijdekerk aan de Zijde 11, van 09.00 tot 12.00 uur.

Alle goederen dienen schoon en heel ingeleverd te worden in gesloten plastic zakken of in dozen. 

Ingeleverde items

Schone en hele kleding, lakens, slopen, dekens, handdoeken, theedoeken, gordijnen en dergelijke. zijn heel welkom. Daarnaast is SOEB voor project “Thuisverpleging” heel blij met incontinentiemateriaal. Op www.s-o-e-b.nl vind je welke goederen zij nog meer kunnen gebruiken. Dit vind je  onder het kopje ‘Hoe kunt u ons helpen?’. Ook zijn alle donaties welkomen. Via een donatie bus of QR-code bij de auto kun je gebruiken voor een gift of op bankrekeningnummer NL47 RABO 0309832632 van SOEB. 

Iedere maandag

Je kunt kleding en huisraad ook iedere maandag brengen bij opslagruimte aan de Biezen 42 in Boskoop inleveren. Daar zijn vrijwilligers van de SOEB aanwezig tussen 9 en 12.00 uur.

Steun goede doelen

SOEB steunt diverse kerken in Osorhei, een dorp in Roemenië. Zij houden verkopingen. Met de opbrengst worden arme gezinnen en bejaarden geholpen. Een ander gedeelte van de kleding en alle meubels en huisraad gaan naar Caritas. Dat is een partnerorganisatie in Roemenië van SOEB. Zij exploiteren vier kringloopwinkels in de stad Oradea die in een grote behoefte voorziet. Met de opbrengst worden onder andere vier verpleeg- en verzorgingshuizen gerund en voedsel projecten gesteund. Ook gaat een deel van de kleding, beddengoed, handdoeken, slaapzakken en medische goederen naar Oekraïne.