Kunstwerk van De Haas in Ashram College

Politiek
De onthulling van het kunstwerk.
De onthulling van het kunstwerk. (Foto: Gemeente Nieuwkoop)

NIEUWKOOP - In het schoolgebouw van het Nieuwkoopse Ashram College hangt sinds half november een kunstwerk van Ronald de Haas. De Haas en zijn echtgenote besloten een mooi kunstwerk te vervaardigen voor het Ashram College. Het idee werd ingegeven na een ontmoeting met burgemeester Robbert-Jan van Duijn.

 De Haas: “We spraken over een aantal zaken en vonden het allebei een goed idee om ook de jeugd vertrouwd te maken met kunst. Onze kleindochter zit hier op school en we bedachten dat een kunstwerk in dit mooie schoolgebouw wel zou passen.”

Dat kunstwerk heeft De Haas opgebouwd uit vier schilderijelementen, waarbij ook vier verschillende technieken zijn gebruikt. Er is duidelijk verbinding gemaakt tussen de vier en met een beetje fantasie zie je er zelfs het schoolgebouw in.

Directeur Reindert Brouwer is verguld met een prachtig stukje kunst aan de muur. “Wij waarderen het zeer dat Ronald de Haas zo’n mooi kunstwerk voor ons heeft gemaakt.”

Wethouder Tom de Kleer was aanwezig bij de onthulling/overdracht en liet zich informeren over de verschillende technieken die De Haas toepast. De kunstenaar is inmiddels de 80 gepasseerd, maar blijft actief in het atelier naast zijn woning. Hij exposeert nog regelmatig in de omgeving, is present bij Kunstroute Nieuwkoop en ook participant in de Kunstwinkel in de Dorpsstraat van Nieuwkoop.