Ondernemersloket Circulaire Economie geopend in gemeente Alphen

Politiek
De betrokkenen laten het contract zien.
De betrokkenen laten het contract zien. (Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn)

ALPHEN - Het ondernemersloket Circulaire Economie is afgelopen week van gestart gegaan. Hier krijgen MKB-ondernemers uit de gemeente Alphen laagdrempelige en toegankelijke ondersteuning als ze aan de slag willen met circulair ondernemen. Het ondernemersloket helpt met kennis, het versterken van circulaire ketens binnen bestaande netwerken en biedt inspiratie voor ondernemers om zelf met circulariteit aan de slag te gaan. 

Als ondernemers vragen of uitdagingen hebben dan biedt het ondernemersloket kosteloos hulp. Ook is er een breed netwerk beschikbaar voor ondernemers. Het ondernemersloket Circulaire Economie is een digitaal én fysiek loket waar MKB-ondernemers met hun vragen over circulair ondernemen terecht kunnen. De website Blik vooruit Circulair ondernemen Alphen aan den Rijn e.o. is live en ook de programmamanager Nico van Hoogdalem is gestart. Er is een plaquette overhandigd door Marjon Verkleij (lokale actiegroep) aan Gert van der Ham (wethouder duurzaamheid) en Frank Ponsioen (EDBA). Deze plaquette benadrukt de samenwerking en de start van dit project. Bij dit project hebben de VOA, Huis van Duurzaamheid en de EDBA een belangrijke rol gespeeld.

“Het is een project voor en door ondernemers”, aldus Frank Ponsioen (EDBA). “We vinden circulair en duurzaam ondernemen belangrijk. Daar willen we onze ondernemers bij ondersteunen. Zo zorgen we ervoor dat zij in de toekomst succesvol zijn en blijven”, aldus wethouder Gert van der Ham. 

Circulair ondernemen

Circulair ondernemen gaat over ondernemen waarbij je het maximale uit het hergebruiken van producten en grondstoffen haalt. Door minder afval, verspilt u minder grondstoffen en energie. Voor veel ondernemers is circulair ondernemen een verandering die veel nieuwe vragen kan oproepen. Denk aan kennis, kansen voor ondernemers, regelgeving, financiering en samenwerkingspartners.  

Samenwerkende partijen

Het Ondernemersloket Circulaire Economie werkt samen met VOA, EDBA, Platform het Groene Hart Werkt!, Greenport Boskoop, LTO, Huis van Duurzaamheid en Team Economie en Duurzaamheid van de gemeente Alphen. Het ondernemersloket is mede mogelijk gemaakt door subsidie van LEADER Hollandse Plassen en de gemeente Alphen.

https://www.blikvooruit.nu/