Levi Hendrinks uit Alphen is trots op zijn derde plek.
Levi Hendrinks uit Alphen is trots op zijn derde plek. (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)

Karttalent Levi Hendriks verbaast zichzelf met eerste podiumplaats op NK Rotax Max

Sport

ALPHEN/EINDHOVEN  – Met een grote grijns heeft Lev Hendriks zondag 26 juni op circuit De Landsard in Eindhoven een grote beker in ontvangst genomen. Nu was die beker voor de tienjarige karter uit Alphen aan den Rijn al reden genoeg voor die grijns, maar die symboliseerde ook zijn eerste podiumplaats ooit in het NK. In de Rotax Max Minimax-klasse was hij tot zijn eigen verbazing razendknap als derde geëindigd.

“Dit is mijn eerste podiumplek bij het NK. Echt geweldig”, sprak Levi enthousiast. Het wilde overigens niet zeggen dat een podiumceremonie nieuw was voor hem. Bij Kart4Fun stond hij namelijk al twee keer op het podium, waarvan in april zelfs op de bovenste trede omdat hij de wedstrijd in Berghem had gewonnen.

‘Daarna ben ik op de derde plek doorgeknald’ - Levi Hendriks

“Dit is heel fijn en leuk. Ik had het niet verwacht, dus ik ben wel een beetje verbaasd. Maar het is me toch gelukt door heel hard te knokken en door te blijven volhouden.” Dat laatste was essentieel, want de baan in Eindhoven is best zwaar. Levi: “Ik vind de baan wel leuk, maar het Mickey Mouse-gedeelte vind ik minder, omdat het rem-gas, rem-gas is.”

Vrije trainingen

Zijn raceweekeinde begon vrijdag 24 juni met de vrije trainingen. Aan het begin van de middag regende het nog. “In de regen ging het ’s ochtends eerst wat minder, maar toen de baan opdroogde, ging het veel beter”, zei hij. “In de kwalificatie werd ik zesde. Wat gebeurde er nou? Ik bleef achter iemand hangen en ik kon er niet goed voorbij. Ik werd een beetje opgehouden. Ik reed heel snel naar hem toe, maar was te snel om een slipstream te kunnen gebruiken.”

Dat betekende voor Levi dat hij de prefinale van de nog steeds zeer verdienstelijke zesde plaats moest starten. “De prefinale ging heel goed, want ik ben naar plek vier gereden. Het was wel een beetje moeilijk. In het midden van de race haalde ik twee jongens in. De nummer drie had een heel grote voorsprong op me. Dat gat kon ik jammer genoeg niet meer dichtrijden.”

Keurig

Zodoende kwam hij op een keurige vierde plaats over de finish en dat resultaat betekende ook zijn startplek voor de finale. “De start ging heel goed”, blikte Levi terug. “Ik ging meteen naar de binnenbocht en heb de derde plek gepakt. Daarna ben ik op de derde plek doorgeknald. De nummer één en twee waren te ver weg. Ik was superblij toen ik als derde over de finish kwam.”

NK

Zijn volgende race is de volgende ronde van het NK. Die wordt in het Duitse Kerpen gehouden, de baan waar Formule 1-wereldkampioenen Michael Schumacher en Sebastian Vettel het racen leerden. Daarnaast rijdt hij ook nog de overige wedstrijden van de Kart4Fun-competitie. “Ik hoop dat ik de volgende keer ook weer op het podium kom. Ik wil nog meer bekers winnen!”

Levi bedankt al zijn sponsoren en Pierre Redeker van Redeker Motorsports.

Levi in zijn kart.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Werken van twee kunstenaars bewonderen Cultuur gisteren
Afbeelding
Jubileumboek 100 jaar Adventskerk binnenkort verkrijgbaar Nieuws 10 aug, 15:01
Afbeelding
Stichting Help Anders en bibliotheek Rijn en Venen werken samen Nieuws 9 aug, 14:34
Afbeelding
Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen Nieuws 9 aug, 14:29
Afbeelding
Pop-In Koor Boskoop zoekt leden Nieuws 9 aug, 11:09
Afbeelding
‘Ik wil iets doorgeven aan toekomstige generaties’ Nieuws 9 aug, 10:38
Afbeelding
Het begon met een ijsje in de speeltuin voor briljanten bruidspaar Angenent Nieuws 9 aug, 09:27
Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Alphense krasse knar André Vrees doet nog mee aan EK’s en WK’s Sport 8 aug, 18:45
Afbeelding
Speldjes voor julilerende vrijwilligers Nieuws 8 aug, 18:39
Afbeelding
‘Samen houden we het in Boskoop schoon’ Nieuws 8 aug, 18:27
Afbeelding
Evenement Proeftuin On Tour voor biodiversiteit Nieuws 8 aug, 16:53
Afbeelding
Eremetaal Hoogendoorn in twee rondes Sport 8 aug, 16:29
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief