De “norte dame” nagebouwd van palen en touw (pionieren). Dit bouwwerk is op het jubileum kamp gebouwd (2022) en diende als gezamenlijk onderkomen
De “norte dame” nagebouwd van palen en touw (pionieren). Dit bouwwerk is op het jubileum kamp gebouwd (2022) en diende als gezamenlijk onderkomen (Foto: Aangeleverd Cora van den Berg)

Scoutingvereniging De Schouw uit Boskoop viert 50-jarig jubileum

Verenigingen

BOSKOOP - “De Schouw is een vereniging waar het hart altijd blijft kloppen.” Deze uitspraak delen alle vrijwilligers en betrokkenen van Scoutingvereniging De Schouw uit Boskoop naar eigen zeggen met elkaar. Alle betrokken vrijwilligers, leiders en leidsters, het bestuur, groepsbegeleiders, woensdagavondwerkers, zaterdagmiddagwerkers, de stichting, sponsors en andere betrokkenen dragen ieder op hun eigen manier een steentje bij aan het bestaan van deze vereniging. De Scoutingvereniging bestaat dit jaar een halve eeuw.

Het jubileumjaar ‘50 jaar De Schouw’ is op meerdere momenten groots gevierd. Met als hoogtepunt een groots gezamenlijk kamp afgelopen zomer. Meer dan 600 jongens, meiden en leiding trokken afgelopen augustus naar Mook om daar met elkaar het jubileum van de vereniging goed te vieren. Met als feestelijke afsluiter: de ouderdag waar alle ouders, opa’s, oma’s, ooms, tantes, broertjes en zusjes een bezoekje brachten aan het gezamenlijke kampterrein om alle mooie gebouwen en creaties te bewonderen.

‘Als kind leer je hier eigenlijk alles’

Thuiskomen

Dit feestelijke jubileumjaar is afgelopen weekend, zaterdag 19 en zondag 20 november, goed afgesloten met een reünie voor alle huidige en oud-leiders en leidsters van de afgelopen vijftig jaar. In het Sportcentrum Midden Boskoop stonden zaterdag meer dan 400 man met allemaal hetzelfde kloppende hart voor de vereniging. Er zijn mooie herinneringen opgehaald, er is bijgepraat, er is gelachen én er is uiteraard gedanst. “Jong en oud door elkaar. Het blijkt maar weer dat De Schouw een plek is waar vriendschappen voor het leven worden gesloten. Op de reünie was het dan ook voor iedereen echt weer even als vanouds en voelde het meteen als thuiskomen”, aldus de vereniging.

Het jubileumjaar van ‘50 jaar De Schouw’ is dus goed en groots gevierd. De vereniging kijkt terug op een feestelijk jubileumjaar met veel mooie hoogtepunten. “Het mooiste blijft dat iedereen, jong of oud, nog steeds met veel plezier en grote betrokkenheid onderdeel is van de vereniging. Dit zorgt ervoor dat het hart altijd zal blijven kloppen en daar is de vereniging meer dan trots op.”

Al meer dan vijftig jaar is De Schouw naar eigen zeggen een plek waar iedereen zichzelf kan zijn, waar ieder kind welkom is en waar vriendschappen voor het leven ontstaan.

‘Je gaat vooral ook lekker naar buiten’

Jong of oud: je mag je thuis voelen op deze vereniging en je mag je eigen keuzes maken. Er wordt gelachen, gepraat, geleerd, gebouwd en vooral genoten: iedere wekelijkse avond, kamp en gezamenlijke activiteit weer opnieuw. “Als kind leer je hier eigenlijk alles. Je leert om sociaal te zijn, samen te werken, creatief te denken en ieder individu leert zijn of haar eigen krachten kennen. Je gaat vooral ook lekker naar buiten en dat is ontzettend goed voor een kind, zeker in deze tijd”, vertelt voorzitter Marcel Langenberg vol trots.

Nieuwe leden

Gelukkig is er altijd ruimte voor nieuwe enthousiaste leden én leiders / leidsters. De Schouw is op zoek naar enthousiaste jonge mensen die het leuk vinden om iedere zaterdagmiddag een gezellige groep kinderen te begeleiden. Benieuwd? Je leest er alles over op de website van Scoutingvereniging De Schouw.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Bijeenkomsten over aanleggen zonnevelden Nieuws 30 nov, 10:11
Afbeelding
Gratis parkeren in centrum een feit Politiek 30 nov, 09:51
Afbeelding
Meld je aan voor Gluren bij de Buren Nieuws 30 nov, 09:44
Afbeelding
Boskoper Mels Verweij: ‘Plezier van vuurwerk terugbrengen’ Nieuws 29 nov, 14:31
Afbeelding
Virgil van Dijk, de rots in de branding van Oranje Oranje 29 nov, 11:00
Afbeelding
Slotfeest Boskoop800: ‘dit wil je niet missen!’ Cultuur 29 nov, 09:31
Afbeelding
Lokaal shoppen centraal op Warm Winter Market Nieuws 28 nov, 16:25
Afbeelding
Alice Bakkers boekenstapel uitgebreid Cultuur 28 nov, 16:17
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
ARC 1 doet goede zaken met 2-1 thuisoverwinning op WNC Sport 28 nov, 14:51
Afbeelding
ValOpShop komt naar het Sportpad Nieuws 28 nov, 11:33
Afbeelding
Steun gemeente K&B door hoge belastingen Politiek 28 nov, 11:17
Afbeelding
Hobbybrouwer Patrick Vuurens brouwt echte Alphense biertjes Nieuws 28 nov, 10:51
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief